Fonseca: Büszke vagyok a csapatra

Fonseca: Büszke vagyok a csapatra

A meccs végeredménye miatt csalódott, azonban a csapat hozzáállását illetően elégedett a portugál szakember.

Pedro kiállítása miatt több mint egy félidőn át emberhátrányban játszott a Roma, és végül meg kellett elégednie a döntetlennel a Sassuolo elleni bajnokin.

A második félidőben egy teljesen más Roma futballozott - elégedett volt a látottakkal?

"Igen, nagyon büszke vagyok a srácokra. Jól játszottunk, nekünk volt komoly gólszerzési lehetőségünk, a védekezésünk végig szervezett volt, és annak ellenére, hogy a Sassuolo nagyon jó csapat, semmi esélyt nem hagytunk nekik."

Mi a véleménye a játékvezetésről, elégedett volt vele?

"Nem. Vegyünk néhány szituációt. Nem értem Pedro első sárga lapját, hogyan kaphatott egy olyan esetben lapot? Aztán ott van Obiang szabálytalansága Pellegrinivel szemben, hogy lehet, hogy az csak sárga volt? Megértem, ha a játékvezető nem látta, de ezért van a VAR. Aztán miért voltak kétségei a büntetőt illetően? Tisztán látszott, hogy két volt."

Mit mondott a játékvezetőnek, amiért a piros lapot kapta?

"Pedro első sárgáját kértem rajta számon, mert nem értettem miért kapta - aztán annyit mondtam neki: 'Elég, öt szabálytalanságot követtünk el, viszont kaptunk 4 sárga lapot!' Ennyi."

A második félidőben nem kellett volna Dzekonak sokkal többet az ellenfél tizenhatosán belül tartózkodnia?

"Dzeko nagyon sokat dolgozott és segített a védekezésben a csapatnak, és amikor ezt teszed, akkor elég nehéz még a túloldalon is rendszeresen feltűnni. Főleg egy olyan játékosnak, aki elég sokat hagyott ki. Persze még így is voltak lehetőségei. Szerintem a második félidőben megérdemeltük volna a gólt."

Mit gondol arról, hogy együtt szerepelhet-e Dzeko és Mayoral?

"Előfordulhat, főleg ha Borja beilleszkedett. Ma nem így játszottunk, fontos volt, hogy a Sassuolonak ne hagyjunk szabad területeket a középpályán."

A Napoli ellen nem volt tartása a csapatnak, most viszont mást láthattunk...

"Mindenki tudja, hogy mi történt Nápolyban, de ma, ahogy a Young Boys ellen is, a csapat jól játszott. Mindenki megértette, hogy miben kell fejlődnünk, mit kell kijavítanunk, és ezen a meccsen is megmutattuk, hogy van tartásunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Sassuolo, Serie A