Fonseca: Büszke vagyok a csapatomra

Fonseca: Büszke vagyok a csapatomra

2:0-ás vereséget szenvedett a Roma a Juventus vendégeként az Allianz Arénában, azonban Paulo Fonseca ennek ellenére büszke a csapatra.

"Szinte az egész meccsen jól játszottunk, pedig ne felejtsük el, hogy a Juventus volt az ellenfél. Nagyon jól védekeztek, és hiába a számok, végül az a csapat nyer, amelyik gólokat rúg."- kezdte a mérkőzés utáni értékelést Fonseca.

"Ha megnézzük a statisztikákat, több lövésünk volt, több szögletünk, többet birtokoltuk a labdát, többet passzoltunk, viszont a Juventus szerzett két gólt."

A Juventus már a mérkőzés 13. percében megszerezte a vezetést egy jól eltalált Cristiano Ronaldo lövéssel.

"Ezért Ronaldo a világ legjobbja, mert olyan gólokat képes szerezni, amilyet mások nem. Annál a gólnál nem hibáztunk, csak Ronaldo villant."

"A csapat bátran játszott, úgy léptünk pályára, hogy a saját játékunkat akarjuk játszani, és sikerült is a Juventust a saját tizenhatosuk előtti védekezésre kényszerítenünk. A csapat jól játszott, csak sajnos megint rossz döntéseket hoztunk a támadóharmadban. Nem számítottam arra, hogy a Juventus majd ennyire mélyen védekezik, de szerintem erre még ők sem. Úgy hiszem, mi kényszerítettük őket erre."

Dzeko és Mayoral együtt a pályán?

"Nem, a csapat nem készült úgy, hogy mindketten a pályán legyenek, és szerintem sem volt erre szükség.  Dzeko játékra kész volt, viszont most úgy döntöttem, hogy nem ő kezd. Borja nagyon sokat dolgotott ma a csapatért, szóval ez az én döntésem volt ma, és újra így tennék."

"Nagyon sokszor eljutottunk a támadóharmadba, csak az utolsó passz mindig rossz volt. Nagyon sok fél-lehetőségünk volt, csak mindig hibáztunk."

"A futballban nincs erkölcsi győztes, de én most büszke vagyok a játékosaimra, mert nagyon bátran játszottak, és megmutatták, hogy van jellemük, ez pedig nekem nagy hitet ad a jövőre nézve."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Fonseca, Juventus, Serie A