Fonseca: Borja és Villar is kezdeni fog

Fonseca: Borja és Villar is kezdeni fog

Holnap a Parma ellen folytatja a Serie A küzdelmeit a Roma.

Mi a helyzet Lorenzo Pellegrinivel és Chris Smallinggal? Játszani fognak holnap?

"Lorenzo nincs a legjobb formában, mindössze ma edzett először velünk újra, ettől függetlenül benne lesz a keretben. Smalling viszont egyáltalán nem áll a rendelkezésemre, nem fog holnap játszani."

A Roma jelenleg veretlen a bajnokságban - legalábbis a pályán - az idei szezonban. Mit gondol, mi a magyarázata ennek a sorozatnak?

"Az idő az egyik legfontosabb dolog a futballban. Sokkal több időnk volt együtt dolgozni idén, és most a csapatnak van identitása, amit az elmúlt két évben sikerült felépítenünk."

"Amikor egy edző új csapathoz kerül, akkor mindig időre van szükség ahhoz, hogy meglátszódjon a munkája. A mostani csapat teljesen másképpen játszik, aztán az eredmények is magabiztosságot és energiát adnak."

Dan és Ryan Friedkin egyeztetett Önnel, mielőtt Tiago Pintot szerződtették?

"Nem, ez a klubelnök döntése volt. Pinto remek dolgokat ért el Portugáliában, megmutatta, hogy mennyire jó szakember, de végül az elnök hozta meg a döntést."

501 nap telt el azóta, hogy megtartotta első edzését a Románál. Miben változott azóta, és miben változott a Roma azóta?

"Én mindig jobb és jobb akarok lenni, minden egyes nap. Most olyan edző vagyok, amelyik már sokkal jobban alkalmazkodott az olasz futballhoz, aki már sokkal jobban beilleszkedett az országban, és sokkal jobban megért mindent. Szerintem ez nagyon fontos, hogy megértsd a környezetedet, amiben vagy. A csapat pedig az a csapat, amelyik közel azt a futballt játssza, amit én akarok."

Mkhitaryan legutóbb nagyon jól játszott a középcsatár posztján. A Parma ellen is szerepelhet ott, vagy most Borja Mayorallal fog kezdeni?

"Mkhitaryan tényleg jól játszott, de holnap Borja Mayoral fog kezdeni azon a poszton."

Mennyire lenne fontos egy stadion ennek a klubnak?

"Nem ismerem a stadion körüli egész folyamatot, de a klub növekedéséhez elengedhetetlen egy saját stadion."

Amadou Diawara játékra kész, vagy Gonzalo Villar szerepel majd helyette?

"Villar."

A védelem hiányzóit figyelembe véve, a háromvédős, vagy a négyvédős felállás mellett dönt majd?

"Meglátjuk holnap."

A háromvédős felállás ötlete azt követően született meg, hogy egyeztetett Gianluca Petrachival? Mennyire hiányzott a sportigazgató személye az elmúlt hónapokban?

"Mindig nagyon jó volt a kapcsolatom Petrachival. Mindig hallgattam arra, amit mondott, bármilyen témáról is volt szó. De az a döntés, hogy változtassunk a formáción, tisztán az én ötletem volt."

Úgy tűnik, hogy Tiago Pinto alkalmazásával a Roma folyékonyabb és modernebb vállalati struktúrát próbál létrehozni. Szeretné, ha Önnek sokkal befolyásosabb pozíciója lenne a szervezeti struktúrában?

"Számomra az a legfontosabb, hogy a csapattal kemény munkát végezhessek, és az is fontos, hogy közösen legyünk képesek eldönteni, hogy mi a legjobb a csapatnak."

Most volt egy kis szünet, de a karácsonyi szünetig újabb meccsdömping következik...

"Az elmúlt hét nehéz volt, mert volt pár koronavírusos esetünk, ami azt jelentette, hogy egyénileg kellett edzenünk. Ez a hét már rendben volt, és készen állunk a bajnokság folytatására, ami holnap nekünk a Parma ellen folytatódik."

Milyen csapat a Parma?

"Nekem tetszik a Parma, jó kis csapat, nagyon egyben van a védekezésük, a kontráik pedig életveszélyesek. Gervinho az egyik kulcsjátékosuk, és nagyon kell majd arra figyelnünk, hogy ne legyen lehetősége lekontrázni minket."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Parma, Serie A