Fonseca: Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk kilábalni a hullámvölgyből

Fonseca: Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk kilábalni a hullámvölgyből

Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a Roma tegnap este a Napoli ellen a déli derbin.

Úgyanúgy vereség, mint az Udinese ellen, de most azért kicsit más volt a meccs képe. Látott valami pozitívumot?

"Az előző két vereséggel ellentétben ezen a meccsen sok dolgot jól csináltunk, más volt a csapat hozzáállása is, sokkal biztosabbak voltunk magunkban. Voltak pozitívumok az előző mérkőzésekhez képest."

"Persze igaz, hogy nem nyertünk most sem, pedig az a legfontosabb, de most sokkal magabiztosabb vagyok, mint az Udinese elleni mérkőzés után."

Befolyásolja a munkát az eladással kapcsolatos híresztelések?

"Nem szeretem ezeket a kifogásokat. Jobban akarunk játszani, és a két legutóbbi meccsen nem úgy játszottunk, ahogy tudunk, de a Napoli elleni találkozó más volt. Nagyon fontos, hogy meg kellene találnunk az egyensúlyt. Van még 8 meccs, plusz az EL. Kemény munkával képesek vagyunk kimászni ebből a hullámvölgyből."

Nem volt túl sok változtatás? Carles Perez az Udinese ellen az egyik legjobb volt, most pedig nem is játszott...

"Ne feledjük, hogy alig 2 nappal ezelőtt játszottunk, ahol a nagy részét a meccsnek emberhátrányban töltöttük. Azon a meccsen Carles nagyon sokat futott, most pedig nem volt olyan formában, hogy pályára léphessen. A célom az, hogy ezt követően ne változtassak túl sokat, mert szeretnék stabilitást adni a csapatnak."

Ez azt jelenti, hogy hátul marad a háromvédős rendszer?

"Sokat gyakoroltuk ezt a felállást, és úgy éreztem, hogy a Napoli ellen lenne a legalkalmasabb használni is. Ez nem azt jelenti, hogy csak védekezni akarunk, csak bizonyos dolgokon változtatni szeretnénk. Sok csapat van, amelyik ilyen felállással meccseket nyer."

Ezen a meccsen más volt már a csapatszellem, jobban akart a csapat. Nem jelenti azt, hogy az utóbbi időben nem volt igazi vezér az öltözőben?

"Nem, van pár remek vezérünk, mint Dzeko, Pellegrini, Kolarov, és Perotti. Ezek mind tapasztalt játékosok, szóval ilyen gondunk nincs."

"Az elmúlt vereségek után megbeszéltük, és egyetértettünk abban, hogy változtatni akarunk, újra az a csapat szeretnénk lenni, amelyik annyi remek dolgot csinált. Ebben a helyzetben a játékosok kulcsfontosságúak. Érzem, hogy a csapat nagyon egységes és motivált, és most sem volt gond a hozzáállással. Azért kaptunk ki, mert egy jó csapattal volt dolgunk, és egy remek gól döntött."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Napoli, Serie A