Fonseca: Az Udinese ellen senkinek nincs könnyű dolga

Fonseca: Az Udinese ellen senkinek nincs könnyű dolga

A Roma szombat este 20:45-kor az Udinese vendégeként lép pályára a Dacia Arenaban a Serie A 3. fordulójában.

A Juventus elleni kezdőcsapaton mennyit fog változtatni?

"Nem mondhatom el állandóan a kezdőcsapatot. Sok változtatást nem tervezek, de majd holnap meglátják."

Meglepődött Diawara menedzsere szavain, aki azt szeretné, hogy tisztázzák a játékosa helyzetét?

"Bevallom őszintén, igen, hiszen Diawara az egész tavalyi szezonban játszott, és ő volt az, aki a legtöbbet fejlődött a szezon során. Diawara fontos láncszeme a csapatnak, aki nagyon szépen teljesít."

"Semmi gond nincs vele. Ha az ügynöke azt gondolja, hogy az ilyen megjegyzésekre reagálni fogok, akkor nagyon téved."

Az első meccsen hármat, a másodikon kettőt cserélt. Nem bízik a kispadon ülő játékosaiban?

"Én az összes játékosomban bízom. A Juventus elleni meccs után beszéltem erről, ahhoz nincs mit hozzáfűznöm."

Elégedett a klub átigazolási piacon mutatott ténykedésével?

"Nem akarok az átigazolási piacról beszélni. Hamarosan vége, majd utána beszélünk róla."

Lorenzo Pellegrini az elmúlt meccseken védekezésben számos pozitívumot mutatott fel. Mit gondol, az a poszt hozhatná ki belőle a legtöbbet?

"Pellegrini számos poszton képes játszani, és való igaz, azon a poszton nagyon jól játszott. A Juventus ellen brilliáns volt."

A Roma a nagyobb csapatok ellen általában jól játszott, de szinte sosem sikerült nyerni. Mi kellene ahhoz, hogy a csapat megtegye az utolsó lépést?

"Ez valóban így van, a nagyok ellen mindig jól szoktunk játszani, és elég sok helyzetet kialakítunk, ami azért sosem könnyű. Csak a gólok hiányoznak, ezért az kellene, hogy kihasználjuk azokat a lehetőségeinket, amiket kialakítottunk."

Bruno Peres holnap játszani fog? A három jobbszélső védő közül ki számít kezdőnek?

"Egyikük sem. Ricky játszott az első meccsen, ráadásul jól, ahogy Santon a Juventus ellen. Bruno sokkal támadószelleműbb, mint a többiek, de nem szabad elfelejteni, hogy ő csak néhány napja kezdett el edzeni, ezért még nem teljesen 100%-os. Neki még kis időre van szüksége."

Az Udinese egy elég szorosan védekező, fizikálisan igen erős együttes. Mennyire fontos, hogy az irányító megtalálja a szabad területeket, és mennyire lesz szükség a szélső védőknek támogatniuk a támadásokat?

"Egy olyan csapat ellen lépünk pályára, amelyik nagyon mélyen védekezik, és a széleken nagyon minimális területet hagy. Minden csapatnak nagyon nehéz dolga van az Udinesével szemben, mert mindig nagyon jól kontráznak."

Várja már, hogy a csatárok végre gólokat szerezzenek?

"Minden játékosomtól elvárom. A helyzeteink minden meccsen megvannak, és nem nagyon érdekel, hogy ki szerez gólt, mert a helyzetet a csapat együtt hozza létre. Ez egy olyan dolog, ami majd jön magától, a csatárok hamarosan elkezdik majd a gólgyártást."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Udinese, Serie A