Fonseca: Az Inter ellen az apró részletek fognak dönteni

Fonseca: Az Inter ellen az apró részletek fognak dönteni

Vasárnap ebédidőben kerül sor az Inter elleni rangadóra.

A vasárnapi döntő mérkőzés lesz két olyan csapat között, melyek teljesen különböző stílusban futballoznak - a Roma inkább a csapategységre, míg az Inter a két remek csatárjára épít. Hogyan készül erre a mérkőzésre?

"Való igaz, az Internek nagyon sok remek játékosa van, köztük pár hihetetlen tehetség. De én nem csak ezt nézem, az Inter összességében nagyon jó csapat, és lehet, hogy könnyű megérteni, hogy mit játszanak, viszont nagyon nehéz megbirkózni vele."

"Csapatban is, és egyénileg is fantasztikusak. Minden eshetőségre felkészültünk, észben tartva a fő erősségeiket."

Leonardo Spinazzola visszatért? Van olyan állapotban, hogy pályára is lépjen?

"Felépült, jól is ment neki az edzéseken az elmúlt időszakban, szóval holnap kezdeni fog."

A Crotone ellen Bryan Cristante és Gonzalo Villar is nagyon jól játszott. Kettejük közül holnap melyik fog kezdeni?

"Megint a kezdőcsapatot akarják tudni! Holnap kiderül, de annyit elárulok, hogy ketten kezdeni fognak a Veretout-Villar-Bryan hármasból."

Mindig mondta, hogy az Inter az egyike a két fő bajnokesélyes csapatnak. Szóval ha a Roma nyerne holnap, akkor ő is bekerülne ebbe a szűk elitbe?

"Megint azt fogom ismételni, amit már annyiszor: mi megint úgy állunk a mérkőzéshez, mint mindig: nyerni akarunk. Ezen kívül pedig most csak ezzel a meccsel foglalkozunk."

Megköszöni majd Conténak, hogy visszautasította anno a Romát?

"Amennyiben lesz lehetőségünk beszélni, úgy üdvözöljük majd egymást, de semmi másról nem beszélünk majd."

Mik azok a kulcsfontosságú dolgok, amik kellenek az Inter legyőzéséhez?

"Ez az a típusú mérkőzés lesz, ahol majd az apró részletek döntenek. Nem hibázhatunk, a védelemben teljes mértékben koncentráltan kell majd játszanznk, és utána amennyiben lehetőségünk lesz támadni és helyzetet kialakítani, akkor azokat a lehető legjobban kell majd kihasználnunk. Sokat dolgoztunk azon, hogy biztosan ne hibázzunk holnap."

Ki lesz holnap a kapus?

"Antonio Mirante még nem teljesen egészséges, miután újra edzésbe állt, kapott egy újabb rugást, szóval Pau Lopez fog védeni."

Mi a helyzet Diawarával?

"Egyre jobban megy neki az edzéseken, és hamarosan újra lehetőséget fog kapni, ez biztos. Igazi profi, aki mindig a maximumot nyújtja akár lehetőséget kap, akár nem."

Foglalkoztak a héten a mentális dolgokkal is? Főleg annak tekintetében, hogy a Roma a nagyobb csapatok ellen sosem szerepel túl jól.

"Úgy készültünk erre a mérkőzésre, ahogy az ilyen jellegű meccs megérdemli. A csapat magabiztos és határozott, szeretne jól teljesíteni az Inter ellen is."

Mennyire lesz fontos az, hogy megakadályozzák az Intert a szabad területek bejátszásában?

"Való igaz, az Inter nagyon szereti az üres területeket támadni a két csatárral. Olaszországban számos csapat használja ezt a taktikát, szóval nagyon oda kell majd figyelnünk arra, hogy ebben megakadályozzuk őket."

Most jöhet jól, hogy az EL-ben és a bajnokságban is sokat rotálta a játékosokat?

"Nagyon fontos, hogy minden játékos megkapta a maga lehetőségét, a csapat pedig az utóbbi időszak győzelmeti követően magabiztos. Azonban továbbra is oda kell figyelnünk arra, hogy jól kezeljük a játékosokat a következő 3 hónapban. Szerencsére a csapat fizikálisan rendben van, szóval készen várjuk a következő megmérettetéseket."

Mennyire hiányoznak a szurkolók a stadionból?

"Nagyon. Ez is olyan meccs lesz, ahol a hangulat teljesen más szokott lenni. Nagyon jó lenne, ha kint lehetnének a stadionban, de azt kell mondjam, hogy mindig érezzük a szurkolók támogatását és szenvedélyét. Akár Trigoriában, akár az utcán, vagy amikor a stadionba tartunk."

Mirante hiánya mellett ki lesz Lopez mögött a második számú kapus?

"Daniel Fuzato. Újra köztünk van, holnap pedig a keret tagja lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Inter, Serie A