Fonseca: Az ilyen meccsekhez nem kell külön motiváció

Fonseca: Az ilyen meccsekhez nem kell külön motiváció

A portugál szakember szerint az olyan meccsekhez nem kell külön motiváció a játékosoknak, mint a Juventus elleni.

Félidejéhez érkezett a szezon, a Roma pedig a bajnok Juventust fogadja holnap este a Stadio Olimpicoban.

A Juventus folyamatos mentális változáson megy keresztül Sarrival, mit gondol, hol tart most a csapat?

"Nem sokat tudok a Juventus múltjáról, annál többet már a mostani időszakról, amikor Sarri a csapat edzője. Szerintem ő egy nagyon jó edző, az egyik legjobb Európában. Nagyon előretekintő szemlélete van a futballban, ami nekem nagyon tetszik, és lehet, hogy még csak most kezdte meg a munkát a torinói csapatnál, de már most nagyon erős a csapata."

Mi a helyzet Spinazzolával?

"Egy vírus miatt nem tudott a csapattal edzeni a héten, ma már igen, de ahhoz, hogy kezdjen, nincs a legjobb formában."

Bryan Cristante visszatért a csapathoz, ő hogy van?

"Az elmúlt napokban már velünk edzett, rendben van, bár nyilvánvalóan fizikálisan még nincs a toppon, de a keretbe már bekerül."

Gondolt arra, hogy három védős rendszerben játszassa a csapatot?

"Meglátjuk holnap, mint mindig, most is lehetséges."

Néhány rivális erősít az átigazolási időszakban. Nem kockázatos az, hogy a Roma semmilyen aktivitást nem mutat?

"Ahogy már korábban is mondtam, nem szeretem ezt a téli átigazolási időszakot. Nagyon nehéz olyan játékost találni, aki azonnal beilleszthető a csapatba. Olyan játékosra van szükségünk, akiben biztosak vagyunk, ilyet pedig januárban nagyon nehéz találni. Ez az időszak talán arra jó csak, hogy olyat vásároljon a csapat, aki a jövőt illetően lesz használható. Mindig beszélek Petrachival ezekről a dolgokról, de a legfontosabb az, hogy csak olyan érkezhet, akivel javul a csapat, olyanra nincs szükségem, akivel csak többen leszünk."

Nikola Kalinic egy éve, január 16-án szerezte az utolsó gólját. Edin Dzeko 7 gólt szerzett eddig. A Roma riválisai tele vannak olyan csatárokkal, akik sokkal eredményesebbek. Ez mit jelenthet?

"Igaz, hogy több gólt kéne szereznünk, de nem aggódom amiatt, hogy Edin Dzeko, vagy a többiek hány gólt lőttek. Zaniolo például lehet több gólt szerzett, mint bármelyik szélső. Amikor a csapatot elemzem, akkor azt nézem, hogy egyáltalán vannak-e gólszerzési lehetőségeink. Mi támadó felfogású csapat vagyunk, amelyiknek nagyon sok gólszerzési lehetőségei vannak, számomra pedig ez a legfontosabb."

A csapat még nem nyert a tabella első 7 helyezettje ellen. Mi kell ahhoz, hogy ez összejöjjön?

"Szerintem mindig jól játszottunk a legjobbak ellen. Igaz, hogy az Atalanta és a Parma ellen is kikaptunk, de bátran, és jól játszottunk. Szerintem nincs semmilyen gond a legjobbak ellen. Sokkal jobban aggódom, amikor olyan csapatok ellen játszunk, mint a Torino, vagy a Genoa, és sokkal kevésbé, amikor egy Juventus, egy Napoli, és egy Inter ellen kell játszani. Ez mentalitás és ambició kérdése. Mondtam is a játékosoknak, hogy egy Torino ellen sokkal többet kell akarnunk, többre kell vágynunk. Nem szabad bealudni az ilyen meccsekbe, ha a tabella élmezőnyéhez szeretnénk tartozni."

Ha átvált három védőre, akkor ki van előrébb a sorban, Mert Cetin, vagy Fazio?

"Erről nem fogok beszélni, nem fogom elmondani, hogy milyen szerkezetben fogunk játszani."

Mi a helyzet Justin Kluiverttel?

"Ő csak a következő héten csatlakozik hozzánk az edzéseken."

Ön szerint melyik a jobb csapat, a Juventus, vagy az Inter?

"Ez a két csapat nagyban különbözik attól, ahogy a meccsekhez hozzááll. Nem részesítem egyiket sem előnyben. Mindkét csapat nagyon erős, és mindkét edzőnek nagyon tiszta elképzelései vannak a futballról."

A múltkori vereséget követően a héten milyen mentalitást látott a csapattól?

"A héten a helyes mentalitást láttam mindenkin, mindenki megfelelően edzett, de ugyanez volt az azelőtti héten is, mégis kikaptunk a Torinotól. Nekem ez a meccs ugyanolyan, mint a többi, persze ez nem jelenti azt, hogy ez nem különleges meccs, mert tudom, hogy az. Tudjuk, hogy nagyon éles a verseny, nem szabad rontani, nagyon kell koncentrálni. Tudom, hogy a srácok nagyon motiváltak, ezért nem aggódom, amikor ilyen meccsek jönnek."

Számít még Cengiz Ünderre?

"Nem áll szándékunkban megválni tőle, egyre jobb formában van mind fizikálisan, mind taktikailag. Azért nem játszik, mert Zaniolo jól teljesít. De ettől még eszünk ágában sincs megválni tőle."

Az Inter elleni meccshez hasonlítva, most milyen védekező felfogásra lesz szüksége a csapatnak?

"Ugyanolyanra. Ahogy már mondtam, az ilyen meccseken ugyanolyan szigorú védekezésre van szükség, mert az ilyen csapatok, az ilyen játékosok ellen egyszerűen nem hibázhatsz. De ugyanúgy akarunk védekezni, ahogy mindig, fent, messze a kapunktól, miközben zártak, egységesek maradunk, a szélek között pedig leszűkítjük a területet. Nagyon oda kell figyelnünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Juventus, Serie A