Fonseca: Az eredmény bántó a második félidei teljesítmény után

Fonseca: Az eredmény bántó a második félidei teljesítmény után

Habár több komoly gólszerzési lehetősége is volt a Romának, végül az Inter nyert 3:1-re a szerda esti rangadón.

A második félidei teljesítmény alapján többet érdemelt volna a Roma...

"Az első játékrészben hagytuk az Intert kontrázni, és az első veszélyesebb támadásból gólt is szereztek. Viszont szerintem csapat jól válaszolt a bekapott gólra, és a második félidőben már sokkal jobban játszott, mikor 4-5 komoly gólszerzési lehetőségünk is volt az egyenlítésre. A meccs nagy részében ekkor végig az Inter térfelén voltunk, szóval eléggé bántó az eredmény, ha figyelembe vesszük mennyi mindent tettünk a második félidőben."

Azt kapta, amit várt: egy olyan csapatot, amelyik az utolsó meccsig koncentrált marad?

"Igen, a csapatnak volt karaktere, nem hagytuk, hogy az Inter azt a játékot játssza, amit akart, ráadásul nagyon sok gólszerzési lehetőséget kialakítottunk az ellen az Inter ellen, amelyik a legjobb védelemmel rendelkezik a Serie A-ban. A csapat végig mindent megtett a fordításért, és ez volt az, amit kértem tőlük, hogy végig bátran futballozzanak."

Taktikailag erre a játékra számított?

"Igen, számítottam arra, hogy az Inter kontrákra játszik majd, és végül így is történt. A második félidő megmutatta, hogy a csapat képes ezen a szinten játszani."

A derbi következik. Mennyire szeretnék megadni a szurkolóknak azt az eredményt, amire vágynak?

"Nagyon szeretnénk. Most gondoskodnunk kell arról, hogy a játékosok mindannyian pihenjenek és regenerálódjanak, mert erre sajnos nincs sok időnk - de a csapatban nagy a vágy, hogy megnyerjük ezt a meccset."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Inter, Serie A