Fonseca: Az első gól meghozta az önbizalmunkat

Fonseca: Az első gól meghozta az önbizalmunkat

A portugál szakember elismerte, az első római gól kulcsfontosságú volt a mérkőzés végkimenetele szempontjából.

Az első félidőben jól tartotta magát az újonc Brescia, majd a második félidő elején Chris Smalling törte meg a gólcsendet, majd Mancini és Dzeko növelték a Roma előnyét.

"Az első félidőben nem voltunk elég agresszívak, és a csapat intenzitása sem volt megfelelő. Erről beszéltünk is a szünetben, majd a második félidőben már jobban is játszottunk."

Az első góllal úgy tűnt, mintha teher került volna le a csapat válláról.

"Igen, ez várható volt. Az első félidőben is mindig ott volt az üres terület, de általában rossz döntéseket hoztunk. A második félidőben a gól segített abban, hogy a csapatnak megjött az önbizalmas, és visszaállt az egyensúly, így jobban is játszottunk."

Nem gondolja, hogy már az első félidőben sokkal célratörőbben kellett volna játszania a csapatnak?

"A középpályán nem találtuk meg a megfelelő folyósót. A széleken összejött, de ott meg sosem volt pontos a mozgás. Az egyetlen megoldás az volt, hogy Kolarov és Florenzi beadták a labdákat, ami viszont nem jó."

A pontrúgások kulcsfontosságúak voltak ezen a meccsen. Ezeket gyakorolják edzéseken?

"Igen, ezeket mindig gyakoroljuk. Sok olyan játékosunk van, akik nagyon jók a pontrúgásoknál, és ez roppant fontos, különösen az olyan csapatoknál, akik nagyon visszahúzódnak."

Mennyire fontos, hogy a csapat ne féljen csütörtökön a Basaksehir ellen?

"Meg kell mutatnunk a pályán, hogy jobb csapat vagyunk. Nagyon fontos, egyben nagyon nehéz meccs lesz. Csak úgy tudunk nyerni, ha bátran, hittel, és megfelelő csapatszellemben fogunk játszani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Brescia, Serie A