Fonseca: Apróságok döntöttek

Fonseca: Apróságok döntöttek

Hiába szerezte meg a vezetést a Roma az Atalanta ellen, végül a hazaiak fordítottak, és megnyerték a meccset.

"Itt sosem könnyű játszani. Az Atalanta nagyon jó csapat, rengeteg gólszerzési lehetőséget tudnak kidolgozni. Mi most hátul sokkal stabilabbak voltunk, minimális területet hagytunk csak nekik. A problémák akkor kezdődtek, amikor bekaptuk az első gólt, onnantól hirtelen minden nehézzé vált."- jegyezte meg a mérkőzés után a portugál szakember.

"A csapat hozzáállásával most nem volt probléma, a mérkőzést most az apró részletek döntötték el."

Ezzel a vereséggel csökkentek a Roma Bajnokok Ligája reményei?

"Még van további 14 meccs, és én hiszek benne, hogy sikerülni fog. Nem lesz könnyű, de minden csapat hullajt el pontokat, a bajnokság eléggé kiegyensúlyozott, szóval szerintem még lehetséges."

Mi történt a két bekapott gólnál? Az Atalanta fizikálisan erősebb volt a második félidőben?

"Ez inkább mentális gond. Fizikálisan jó formában vagyunk. Az elmúlt két meccsen sokkal nagyobb tempóban futballoztunk, mint szoktunk, szóval ez nem a csapat fizikális felkészítésével függ össze. Hinnünk kell abban, hogy képesek vagyunk újra olyan teljesítményt nyújtani, mint előtte."

"Nehéz megmagyarázni, hogy miért kapsz bizonyos gólokat, de jelen pillanatban úgy tűnik, hogy szinte minden lövés bemegy. Az elmúlt néhány meccsen 3 gólt is kaptunk szögletet követően, de a mai teljesítményt elnézve biztos vagyok abban, hogy a csapat újra visszatér a győztes útra. Kemény munkára van szükség, és meg kell nyerni a következő meccsünket."

Taktikai szempontból voltak a meccsnek pozitívumai?

"Ez a többi meccshez képest más volt, és nem tudom azt mondani, hogy a többi meccsen majd ugyanígy fogunk játszani. Az Atalanta ellen nagyon nehéz játszani, ezért kellett így felállnunk, de persze később is alkalmazhatjuk ezt a felállást még. Mivel sem Cristante, sem Diawara nem volt most, így a mélységi védekező középpályás posztjára egyedül Mancini volt opció."

Nagyon óvatosan limitálta a csapat az Atalanta számára a területeket, emellett pedig eléggé fent védekezett. Ez szándékos volt?

"Nagyon fontos volt számunkra, hogy ne szakadjunk szét, egységesnek kellett maradnunk a védekezésben, és ezt szinte mindig sikerült is megvalósítani. Sajnos amikor végre sikerült megszerezni a labdát, akkor viszont nem tudtuk azt csinálni, amit edzéseken gyakoroltunk. De ahogy mondtam, az Atalanta ellen nagyon nehéz játszani."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Atalanta, Serie A