Fonseca: A srácok rájöttek, hogy együtt erősebbek vagyunk

Fonseca: A srácok rájöttek, hogy együtt erősebbek vagyunk

A Napoli ellen győztes meccs után a portugál szakember kijelentette, a siker egyértelműen csapatmunka eredménye.

"Egy remek csapat ellen játszottunk, de szerintem ennek ellenére jól kezdett a csapat. Elég jól megtartottuk a labdát, és a legjobb pillanatban szereztük meg a vezetést. A kihagyott büntető után kicsit visszaestünk, de amikor egy Napoli szintű csapattal játszol, akkor bizony előfordul, hogy az ellenfél így reagál. A szünet alatt megbeszéltük, hogy próbáljuk továbbra is fenntartani a támadóharmadban való letámadást, és szerintem jól játszottunk a második félidőben is, sikerült kézben tartani a mérkőzést."

Nicolo Zaniolo fantasztikusan játszott...

"Nem csak Zaniolo - az egész csapat. A srácok felismerték, hogy csak együtt lehetnek erősebbek. Nézzék meg Dzekót: lehet, hogy nem szerzett gólt, de hatalmas mezőnymunkát végzett, és a védekezésből is nagyon szépen kivette a részét. És pontosan ez a fajta hozzáállás az, amire mindannyiunknak szüksége van."

Hogyan tudja motiválni azokat a játékosokat, akik kevesebb lehetőséget kapnak?

"Sajnos elég nehéz időszakon megyünk keresztül a sok sérülés miatt, de a srácok rájöttek, hogy össze kell tartanunk minden időben, minden eddiginél keményebben kell harcolnunk, és minden eddiginél többet kell futnunk."

A mostani bajnoki pozíció az, ami megfelelően tükrözi a csapat igazi tudását?

"Semmit nem nyertünk még meg, nekünk mindig a következő meccsre kell összpontosítanunk. Szerintem jó helyen vagyunk, de csak a következő meccs számít."

A Roma szórakoztató, támadófutballt játszik, de sikerült megtartani a megfelelő egyensúlyt is. Gianluca Mancini új posztja is segített ebben?

"Amikor támadunk, akkor nagyon sokat segít az egyensúly fenntartásában. Nagyszerű taktikai intelligenciája van, ami hatalmas segítség az egész csapatnak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Napoli, Serie A