Fonseca: A második gól után nem tudtunk felállni

Fonseca: A második gól után nem tudtunk felállni

Péntek este elszenvedte első derbi-vereségét Paulo Fonseca a Roma kispadján.

A végén az egyéni hibák nagyon sokat számítottak a mérkőzés alakulásában - igazságos ezt mondani?

"Az első néhány percben jól kezdtük a mérkőzést, de tudtuk azt, hogy egy olyan csapat ellen, mint a Lazio, nehéz visszajönni a meccsbe, ha hibázol."

"Az első két gól után a Lazio nagyon kényelmes helyzetbe került, mi pedig egyszerűen nem találtuk annak a lehetőségét, hogy miként támadjunk veszélyesen. Sajnos 2:0 után nagyon nehéz volt visszajönni a mérkőzésbe."

Mi a véleménye a Lazzari-Ibanez csatáról?

"Azért került csak ez szóba, mert mindkét gólban benne volt Ibanez - bár ezek egyike sem volt komoly lehetőség."

Úgy tűnt, hogy Ibanez egész meccsen nehezen birkózott meg Lazzarival...

"Való igaz, hogy Lazzari nagyon jó meccset játszott, mi pedig nem tudtuk megállítani a kérdéses pillanatokban. Viszont szerintem így kell vizsgálni ezt a meccset: az első félidőben két olyan gólt kaptunk, amilyet sosem kaphat egy csapat."

A bal oldalon Spinazzola sem nagyon állt vissza védekezni.

"Ahogy mondtam, az első gólnál nem olyan volt a helyzet, ahol Ibaneznek segítségre lett volna szüksége, és ugyanez a helyzet a másodikkal."

Nem hiányzott a csapatból véletlenül a bátorság?

"Őszintén szólva nem hiszem. A mérkőzés a második gól után számunkra véget is ért, és hiába próbálkoztunk, a Lazio nagyon jól védekezett. Nem volt szabad területünk, hiába járattuk a labdát, az szinte céltalanul történt. Próbáltunk nyomni, támadni, de a Lazio végig nagyon jól védekezett."

A Lazio mintha megzavarta volna Önt, főleg a középpályán...

"Tudjuk, hogy a Lazio, főleg ha van szabad területe, akkor nagyon jól kontrázik. És ha fent játszunk az ő térfelükön, akkor arra nagyon oda kell figyelnünk, hogy ha labdát vesztünk, akkor gyorsan vissza kell zárni, nem szabad üres területet hagyni nekik. De sajnos ebben a tekintetben is hibáztunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Lazio, Serie A