Fonseca: A lehető legjobban kell befejeznünk ezt a szezont

Fonseca: A lehető legjobban kell befejeznünk ezt a szezont

A sereghajtó Crotonét fogadja holnap délután a Roma a Serie A 35. fordulójában.

Egyetért azzal, hogy ennek a csapatnak három-négy top játékos szerződtetésére van szüksége ahhoz, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligája-helyekért küzdhessen?

"Akkor már nem én leszek a Roma edzője, nem tisztességes, hogy ilyen ítéletet mondjak. Nem beszélhetek a jövőről, tekintve, hogy nem leszek már a csapatnál. Ebben a szezonban fontos játékosok hiányoztak nekünk a kulcspillanatokban."

Mi a véleménye a klubnál láthatóan továbbra is előforduló izomsérülésekről?

"Csak az itt töltött két szezonomról tudok beszélni, az azelőttiről nem. Ebben a szezonban körülbelül márciusig nem voltak nagy problémáink az ilyen jellegű sérülésekkel. Igen, volt két sérültünk Zaniolo és Chris Smalling személyében, de azok nem izomproblémák voltak."

"Márciusban, amikor ennyi meccs volt nagyon rövid idő alatt, és mindig ugyanazok a játékosok játsztottak, akkor fordultak elő ilyen dolgok. Aztán ennyi meccsel és ilyen kevés regenerálódási idővel ez csak fokozódott. Ahogy már korábban is mondtam, ez más csapatokkal is megtörtént Európában. Emlékszem, hogy a Bayern Münchennek például hét játékosa hiányzott a Paris Saint-Germain elleni mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy különösen egy ilyen furcsa évben, mint az idei, a Coviddal, ez valamilyen mértékben mindenképpen megtörtént volna."

Ebrima Darboe játszik holnap?

"Igen, holnap kezdeni fog."

Az itt töltött idő alatt olyan játékosoknak adott lehetőséget, mint Darboe, Riccardo Calafiori és Nicola Zalewski - melyik a következő fiatal játékos, akit láthatunk majd?

"Mások is lehetőséget kaptak, mint például Filippo Tripi és Tommaso Milanese. A Primaverában több olyan játékos van, aki keményen dolgozik, és aki az első csapattal edzett többször is, és esélye van arra, hogy elérje ezt a szintet. De igazságtalan lenne részemről, ha egy konkrét nevet kiemelnék. A Primaverában számos olyan játékos van, aki érett az első csapatra."

Előfordulhat, hogy a következő meccseken ismét egy plusz középső középpályással játszik majd a csapat?

"Igen. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok meccsről meccsre, de ez is egy lehetőség. És azt is figyelembe kell vennünk, hogy mely játékosok lesznek elérhetőek."

Kérte a vezetőség, hogy az első hétben végezzenek, hogy a következő szezonban is indulhasson a csapat nemzetközi kupában?

"A vezetőségnek nem kell kérnie semmit. Tudjuk, hogy mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán."

Mi motiválja a csapatot az utolsó négy mérkőzésen?

"Bárki is játszik a Románál, mindig a győzelemért kell játszania. A legjobb tudásunk szerint kell képviselnünk a klubot, és mindig ambiciózusan kell játszanunk."

Mennyit fejlődött Darboe és Zalewski azáltal, hogy rendszeresen együtt dolgozhatott az első csapattal?

"Fontos, hogy az első csapattal edzenek, így megtanulják a csapat hozzáállását. De el kell mondanom, hogy remek kapcsolat alakult ki a Primaverával, ami lehetővé tette számunkra, hogy ezek a játékosok készen álljanak arra, hogy segítsenek az első csapatnak."

"Az edzőjük, Alberto De Rossi és a stábom nagyon jól együttműködött. Ezeknek a fiatal játékosoknak a fejlődése nem csak rajtunk múlik, hanem a Primavera edzőin is."

Hány sérült játékosra tud majd számítani, Manchester United elleni mérkőzés után?

"Nem hiszem, bárkire is számíthatok azok közül, akik ott sérültek meg. De remélem, hogy az Inter elleni meccsre kettő vagy három visszatérhet."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Crotone, Serie A