Fonseca: A játékosok tudják, hogy mennyire fontos szakaszában vagyunk a szezonnak

Fonseca: A játékosok tudják, hogy mennyire fontos szakaszában vagyunk a szezonnak

Holnap délután az Ennio Tardiniben lép pályára a Roma a Parma vendégeként.

A sok sérülés, és a sok meccs miatt cserélgetni kell majd a játékosokat. Ennek fényében Cristante marad a védelemben, vagy esetleg előrelép a középpályára?

"Majd holnap kiderül. De való igaz, iszonyú sok meccset kell játszanunk, emiatt a játékosok fáradtak, ezért biztosan fogok változtatni."

"Azt nem mondom, hogy az egész csapatot lecserélem majd, de bizonyos területeken rotálnom kell, főleg azok között, akik a legtöbb meccsen pályára léptek. Aztán vannak olyan részek, ahol nem tudunk változtatni, mert nincs választási lehetőség, de 3-4-5 helyen változtatni fogok."

Edin Dzeko és Henrikh Mkhitaryan közül melyik van olyan állapotban, hogy akár holnap kezdeni is tudjon?

"Nos, Miki nincs olyan állapotban, így a csatársorba Dzeko és Mayoral jöhet csak szóba. Mindketten jól teljesítettek az edzéseken, készen állnak a mérkőzésre, de azt nem akarom elmondani, hogy ki fog kezdeni."

Mennyit javult az utóbbi időben Lorenzo Pellegrini?

"Egy kicsit mindenben javult. Ahogy már többször mondtam, Lorenzo nagyon fontos a csapat számára, számos poszton képes játszani, mert nagyon okos, intelligens játékos. Az idő múlásával még jobb lesz, és ez teljesen normális. De szerintem a csapat is javult, és ha egy csapat javul, akkor a játékosok is jobban játszanak. Ez egy átfogó folyamat, nem pedig csak egyes játékosokra vonatkozik."

"A győzelmek önbizalmat adnak, és szerintem az is önbizalmat ad neki, hogy ő viseli a csapatkapitányi karszalagot."

Pedronak nem megy túlságosan a játék, miért?

"Ha látták a Shaktar elleni meccset, akkor láthatták, hogy Pedronak komoly szerepe volt a győzelemben. Gólpasszt adott Pellegrininek, és az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a csapatban. Nem akarom elmondani a holnapi kezdőcsapatot, de egy kivételt teszek - Pedro kezdő lesz."

Mi a helyzet Pau Lopezzel? Az ő javulása is betudható annak, hogy a csapat egyre stabilabb hátul?

"A csapat is egyre jobban védekezik, Pau pedig sokkal jobban érti, hogy bizonyos esetekben mit kell csinálnia. Minden nap keményen dolgozik, és a meccseken is egyre jobb. Ez teljesen normális. Mi annyit tudunk tenni egy játékosért, hogy játéklehetőséget biztosítunk neki, amivel önbizalmat építhet."

Hol tart El Shaarawy beilleszkedése a csapatba?

"Csütörtökön csereként beállva jól játszott, gólt szerzett, szóval magabiztos, és jól érzi magát. Kicsit más típusú játékos, mint páran a csapatban, de ez az, amiért leigazoltuk. Viszont egy dolgot mondanék: hagyjuk El Shaarawyt, hogy a saját tempójában illeszkedjen be. Hatalmas a nyomás rajta, sokat várnak tőle, sokan azt gondolják, hogy a csapat összes gondját képes megoldani. Hagyni kell nyugodtan dolgozni, és mivel nagyon jó játékos, ezért idővel nagy segítségére lesz a csapatnak."

Mi a véleménye arról, hogy a Juve-Napoli mérkőzést április 7-re tolták. Mindössze két napja lesz, hogy felkészítse a csapatot a Napoli elleni bajnokira, míg Gattusoéknak egy egész hetük.

"Őszintén, nem akarok hozzáfűzni semmit ezekhez, mert nem ismerem a körülményeket, a tényezőket, és az okokat a döntés mögött. Edzőként azt kell mondjam, nem mindegy, hogy 1-2, vagy 3 meccsre kell felkészülni egy héten belül. Az biztos, hogy az ukrán meccs után nehéz lesz nekünk felkészülni a Napoli ellenire."

Smallig visszatér majd a csütörtöki meccsre?

"A Genoa ellen nagyon jól játszott, majd a Shaktar ellen azért nem szerepelt, mert kapott egy kisebb rúgást, és most hétvégén játszani akart. Az igazság az, hogy még mindig van egy kis problémája, és jobb, ha holnap nem kockáztatjuk a játékát, mert lehet, hogy elvesztenénk 4-5 meccsre is. Ilyet nem kockáztathatunk. Figyelni fogjuk a helyzetet, aztán majd döntünk."

Gonzalo Villarnak fejlődnie kell fizikálisan, hogy még dominánsabbá váljon a védekezésben?

"Villar még ennél is sokkal jobban tud védekezni, és az is egyértelmű, hogy egy évvel ezelőtthöz teljesen más játékos lett. Nagyon sokat javult védekezésben, de még mindig van hová fejlődnie. Ne felejtsük el, hogy teljesen más környezetből, más futballkultúrából jött. Itt a futball sokkal fizikálisabb, de ezen nagyon sokat dolgozunk vele."

Ha már a dolgok fizikai oldalánál tartunk, a Shaktar ellen elég sokat láthattunk ebből...

"Fontos volt, hogy az Európa Ligában is megmutassuk ezt az oldalunkat, de szerinem ebben az utóbbi meccseken elég sokat fejlődtünk. Fontos, hogy a játékosok megértették, hogy a szezon mennyire fontos időszakában vagyunk."

Milyen meccsre számít holnap?

"Láttam a Fiorentina elleni meccsüket, jól játszottak, döntetlen lett a vége. Nehéz helyzetben vannak, számukra most már minden meccs olyan, mint egy döntő. De ez nekünk is így van, nem lesz könnyű dolgunk most sem."

"A Parma is eléggé fizikális együttes, jók a kontráik, és nincsenek illuzióim afelől, hogy nem lesz nehéz számunkra a holnapi találkozó."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Parma, Serie A