Fonseca: A játékosoknak tudniuk kell, hogy hiszek bennük

Fonseca: A játékosoknak tudniuk kell, hogy hiszek bennük

A Roma a hétközi Gent elleni győztes meccsre építve fogadja a Leccét holnap este 20:45-kor.

Mitől tart a holnapi meccsel kapcsolatban?

"A Lecce nagyon motivált csapat, ráadásul sorozatban három mérkőzést is megnyert. Szeretik birtokolni a labdát, szóval mindenképpen nehéz meccsre számítok."

Tervez változtatásokat annak fényében, hogy rövid időn belül több mérkőzés is vár a csapatra?

"Akár 2, 3, vagy négy változtatás is lehet a holnapi meccsen. Nincs túl sok idő a regenrációra, szóval annak érdekében, hogy a következő meccsre frissek legyenek a játékosok, lesznek változtatások."

Nyíltan beszélt Pellegrini formájáról. Miként kezeli a helyzetet, pihenteti, vagy további lehetőséget ad neki?

"Egy edzőnek minden lehetőséget figyelembe kell vennie, és én is ezt teszem. De legfőképpen Lorenzonak kell megértenie azt, hogy mit csinál rosszul, és miért. Az elmúlt napokban beszéltem vele, és elmagyaráztam, hogy mi nem működött. Most abban hiszek, hogy játszania kell, mert fontos, hogy egy játékos érezze a bizalmat, mert így fogja tudni megmutatni, hogy képes változtatni a dolgon. Azzal nem segítünk a játékosoknak, ha jegeljük őket."

Kolarov sincs jó formában mostanában, ezt hogyan kezeli?

"Nincs konkrét tervem erre, Kolarov holnap játszani fog. Szerintem Alex stílusa kulcsfontosságú lehet egy olyan csapat ellen, mint a Lecce. Ő sem játszott mostanában jól, ahogy az egész csapat, de szerintem már javult legutóbb. Ugyanez a csapat a szezon első felében sokszor nagyon jó teljesítményt nyújtott, ami azt jelenti, hogy képesek vagyunk rá."

A Roma érte el a legtöbb szögletet a Serie A-ban ebben a szezonban. Dolgoznak azon az edzéseken, hogy ebből a legtöbbet hozza ki a csapat?

"Mindig, és azt kell mondjam, mi vagyunk az egyik olyan csapat, amelyik a legtöbb gólt szerezte szögletrúgás után. Folyamatosan dolgozunk ezen is. Hogy tudunk-e még több gólt szerezni így? Igen, és tudjuk is, ráadásul elég sok olyan játékosunk van, aki remek az ilyen helyzetekben."

A tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mit gondol, képes a csapat az első négyben végezni?

"Mint bárki más, én is hiszek abban, hogy meglehet a BL-t érő hely. Hinnem kell benne, és a többieket is rá kell vennem erre."

Milyen állapotban van Mancini, akinek nagyon leromlott a teljesítménye, csütörtökön pedig nem is játszott...

"Valóban nem játszott, de ezzel kapcsolatban nincs más mondanivalóm. Azonnal vissza fog térni a csapatba, amint érzem, hogy szükség van rá. Szerintem Smalling és Fazio jól szerepeltek csütörtökön, de Mancini továbbra is remek játékos."

Davide Santon, Bruno Peres és Leonardo Spinazzola is szerepelt mostanában a szélen. Ki az elsőszámú jelölt?

"Holnap kiderül, hogy ki az egyik kedvenc."

Mkhitaryan készen áll a játékra?

"Miki, Justin Kluivert és Diego Perotti is készen állnak."

Amennyiben nem jön össze a negyedik hely, az kudarc lesz, vagy a csapat fejlődésének része?

"Ez a kérdés nagyon hosszú választ képes generálni, de szerintem ez nem lenne kudarc. A szezon kezdete óta úgy definiáltuk ezt az évet, mint a nulladik év, amikor nagyon sok változtatás volt. Jürgen Klopp, a világ jelenlegi egyik legjobb csapatának edzője a 8. helyen végzett a Liverpollal az első évében. A Lazio nagyon jól szereple most, de mióta is dolgozik velük Inzaghi? Ugyanez vonatkozik Gasperinire, és még nagyon sok példát hozhatnék."

"Ebben az évben nagyon sok változás volt a csaptnál, ezért szerintem nem lenne csalódás, ha nem lenne meg a negyedik hely. Viszont én pozitív ember vagyok, és én erre nem is gondolok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Lecce, Serie A