Fonseca: A Fiorentina nagyon jó csapat

Fonseca: A Fiorentina nagyon jó csapat

A Roma vasárnap délután 18 órakor a Fiorentina együttesét fogadja a Stadio Olimpicoban.

Smalling képes 4 napon belül két meccset is játszani?

"A CSZKA ellen nem játszott végig, egy óra után lecseréltem, szóval majd meglátjuk."

A bajnoki címért folytatott verseny teljesen nyílt, nincs egyértelmű esélyes. Ez előny lehet a Roma számára?

"Mindig mondtam, hogy szerintem az Inter és a Juventus a bajnoki cím két fő várományosa, és nem hiszem, hogy a fő esélyesek változtak volna. A Roma célja, hogy a tavalyi évnél jobban szerepeljen, de csak mindig a következő meccsel szabad foglalkozni."

A háromvédős felállásban eddig több játékos is szerepelt a középső védő posztján. Ez a poszt függ az adott ellenféltől, vagy most már egyértelműen Smalling posztja lesz?

"Mindig meccsről meccsre döntök, és már eldöntöttem azt is, hogy kik játszanak majd a védelemben."

Carles Perez bevethető már?

"Ma még egyedül edzett, de szerintem holnap már bevethető."

Hogy lehet az olyan játékosok, mint Pedro, Ibrahimovic, vagy Ribery Olaszországban ennyire meghatározóak tudnak lenni, míg más bajnokságban nem annyira ment nekik?

"Olaszországban nem érdemes az életkort nézni, inkább a minőséget kell. Ez nagyon nagy pozitívum. Más országokban mikor egy játékos elmúlik 30 éves, az emberek már öregnek mondják. Nagyon fontos, hogy ne a korát nézzük a játékosnak, hanem sokkal inkább a fizikai állapotát és tudását."

Miben vár még a csapattól javulást, és mely játékosoknál vár el további javulást?

"Mindenkinek javulnia kell. A csapat sosem egy kész termék, folyamatosan keményen kell dolgozni, és minden egyes nap fejlődni. Nagyon sok olyan terület van, amin dolgoznunk kell."

A csütörtöki meccs után is azt mondta, sportigazgatóra van szüksége a klubnak. Mit jelent az a csapat számára, hogy egy ideje nincs sportigazgatója?

"Csak azért beszéltem róla, mert rákérdeztek, viszont többet nem szeretnék beszélni róla."

Milyen meccsre számít a Fiorentina ellen?

"Remek csapata van a Fiorentinának, elég sok minőségi játékost igazoltak, akik ráadásul nagy Serie A tapasztalattal rendelkeznek. Jó focit játszanak, ezért mindenképpen nehéz meccsre számítok. Ez a csapat szerintem minimum az első 6-7-ben végez majd a bajnokságban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Fiorentina, Serie A