Fonseca: A csapatszellemnek köszönhetjük ezt a győzelmet

Fonseca: A csapatszellemnek köszönhetjük ezt a győzelmet

Egy igen nehéz mérkőzésen a Roma végül 3:1 arányban legyőzte a Hellas Verona együttesét.

Justin Kluivert, valamint a csereként beállt Diego Perotti és Henrikh Mkhitaryan osztoztak a gólokon, és tették magabiztossá a fővárosi együttes sikerét.

Egyáltalán nem volt könnyű meccs a liga egyik legjobb védelmével rendelkező együttes ellen. Az eredmény mennyire mutatja meg a csapat érettségét?

"Azért sikerült nyernünk, mert nagyon jó volt a csapat hozzáállása, és csapatszelleme. Egy nagyon jól védekező csapat ellen játszottunk, akik ráadásul igen agresszíven védekeznek. Sajnos nem járattuk jól a labdát, viszont a csapat hozzáállása kitűnő volt, ami nagyon fontos egy ilyen típusú ellenfél ellen."

Lorenzo Pellegrini jelenleg 8 gólpassznál jár a szezonban. Várható volt ez tőle?

"Igen. Bárki, aki ismeri őt tudja, hogy mennyire fantasztikus játékos. Különösen a döntésképessége zseniális."

Elég sok kockázatot vállalt a csapat, és elég jól játszott előrefelé. Ez is a terv része volt?

"A csapat sokat fejlődött védekezésben - a védelem kiegyensúlyozottsága roppant fomntos. Amikor megvan ez a biztonság, akkor a csapat sokkal magabiztosabban megy előrefelé. Emiatt nagyon fontos a jó védekezés."

Sokat beszél a játék uralásáról, pedig most sokkal kiegyensúlyozottabb volt a játék, a Verona is sokat birtokolta a labdát, mégis sikerült nyerni. Láthatjuk majd még ezt a játékstílust?

"Szeretnénk többet uralni a játékot, és birtokolni a labdát. Én sokkal jobban szeretem, ha a csapat az ellenfél térfelén játszik, de ez most nem volt lehetséges a Verona ellen a stílusuk miatt. Sokat harcoltunk azért, hogy üres területeket találjunk, mert amikor egy olyan csapat ellen játszol, amelyik agresszíven letámad, akkor kulcsfontosságú, hogy gyorsan futballozzál."

Történt bármilyen változás a fizikális felkészülésben mostanság?

"Nem, ugyanúgy dolgozunk. Most nincsenek izomproblémák, amik gyakran sérülésekhez vezetnek. De semmi nem változott."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Hellas Verona, Serie A