Fonseca: A csapatnak van ritmusa

Fonseca: A csapatnak van ritmusa

A Roma két tizenegyes góllal nyert a Fiorentina ellen vasárnap este, ezzel továbbra is őrzi előnyét a Milannal szemben az EL-főtábláért folytatott versenyben.

A legutóbbi 6 meccsből 5 győzelem, 1 döntetlen: mi tetszett a csapat játékából legjobban ezen a meccsen?

"Nagyon nehéz mérkőzés volt - a Fiorentina a legutóbbi 6 meccsén nem kapott ki, az idegenbeli mérkőzéseiket sokszor megnyerték, szóval tudják mivel lehet megnehezíteni az ellenfél életét. Szerintem jó teljesítményt nyújtottunk, sok gólszerzési lehetőségünk volt, nagyon értékes győzelmet arattunk."

Az egyenlítő gól nagyban hasonlított az Inter ellen bekapottra. Ugyanazt a hibát követték el?

"Igen, ugyanazt a hibát követtük el, mint az Inter ellen. A Fiorentina igazi helyzetet csak rögzített szituációból tudott elérni, mi pedig elég sokat dolgoztunk ezeken, de megint sikerült elkövetnünk ugyanazt a hibát a tizenhatoson belül."

"A szezon során nagyon kevés ilyen hibánk volt, de most jobban meg kell majd vizsgálnunk, hogy miként tudjuk ezt kiküszöbölni."

Úgy tűnik, sokkal nagyobb a nyugalom most a csapat körül, az eladással kapcsolatos pletykák képesek ezt befolyásolni?

"Nem, a csapat magabiztos, és jól is játszik. Számomra ez az egész nem probléma, mert csak azzal foglalkozom, hogy mi történik a pályán, és a következő ellenféllel, a Torinoval."

A csapat tényleg nyugodtnak és magabiztosnak tűnik a pályán, fizikálisan pedig folyamatosan javul - mennyire fontos ez a közelgő EL mérkőzés előtt?

"Amikor folyamatosan játszol nagyjából ugyanazokkal a játékosokkal, akkor a fizikális állapot is javul. Az utóbbi időszakban a saját játékunkat tudtuk játszani, nyugodtan, kivárva, hogy vissza tudjuk szerezni a labdát, és abból amilyen gyorsan csak lehet, ellentámadást indítani. Ezen az estén olyan csapat ellen tudtunk üres területeket találni, amelyik mindig nagyon jól lezárja azokat."

Több másik olasz csapattól eltérően a Romában van egy Nicolo Zaniolo, akire lehet csapatot építeni...

"Szerintem Zaniolo kétség kívül az a játékos, aki fantasztikus képességekkel rendelkezik, de ne feljtsük el, hogy még nagyon fiatal. Nem szabad már ilyenkor terhet tenni rá, hagyni kell őt fejlődni a megfelelő ütemben, mert csak úgy válhat a Roma számára kulcsfontosságú játékossá."

Korai még mindig őt a kezdőbe tenni?

"Zaniolonak egy konkrét baja van jelenleg, hogy nem edzünk túl sokat, mert nincs rá idő, a meccsek között pedig szintén kevés az idő a regenerációra. Ezért az ő esetében sajnos nem könnyű elérni a legjobb formáját a jelenlegi körülmények között."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Fiorentina, Serie A