Fonseca: A csapatnak van karaktere

Fonseca: A csapatnak van karaktere

A Roma bátran futballozva, és az örmény Henrikh Mkhitaryan mesterhármasának köszönhetően magabiztos sikert aratott a Luigi Ferrarisban.

A Roma igen bátran futballozott ma, az egyenlítés után is fel tudott állni, és végül simán nyert...

"Igazán magabiztos győzelem volt, a csapat remek hozzáállással játszott végig. Számos különböző gólszerzési lehetőséget kidolgoztunk - a Genoa pedig az egyetlen hibánkból talált be."

Nem tartott attól, hogy enyhül az összpontosítás, és a Genoa visszajön a meccsbe?

"Végig, 90 percen keresztül kell koncentrálnunk. A harmadik gól után nagyon fontos volt, hogy jól védekezzünk, és szerintem ezt az összes játékos megértette. Elégedett vagyok az egész csapat hozzáállásával."

Elégedett Borja Mayorallal?

"Megfelelő volt Borja teljesítménye, nagyon keményen dolgozott. Amikor Cristantét becseréltem helyette, Pellegrinit kitoltam a bal oldalra, és ez látszólag segített. Azonban Borja döntései szinte mind helyesek voltak, és bár egy lehetőséget elpuskázott, de az ilyen előfordul."

Ön szerint a Romának megvan az a minősége, ami a BL-t érő helyek eléréséhez szükséges?

"Mindenre csak meccsről meccsre szabad gondolni, és egy győzelem nem fog semmit változtatni azon, hogy mit szeretnénk elérni. Sokszor mondtam már, hogy a tavalyi szezonnál jobbak akarunk lenni, és minden egyes meccsen ezen dolgozunk."

Henrikh Mkhitaryannak sokat köszönhet a csapat...

"És nem csak neki, Pedronak is, két hihetetlen tapasztalt játékosról van szó. Micki tudja, hogyan kell játszani számos poszton, és nagyon okos futballista. Ma három fontos gólt szerzett, és emellett nagyon keményen dolgozott - de a legfontosabb az, hogy nyertünk."

Bízik benne, hogy visszakapják a Verona elleni 1 pontot?

"Igen. Már mondtam, hibáztunk, de semmi előnyünk nem származott belőle. Meglátjuk mi lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Genoa, Serie A