Fonseca: A csapat talán jobban előtérbe helyezte az EL-t

Fonseca: A csapat talán jobban előtérbe helyezte az EL-t

A Roma a már bajnok Inter vendégeként lép pályára holnap este a San Siroban.

Ebrima Darboe és Nicola Zalewski készen áll arra, hogy egy élvonalbeli klub első csapatában szerepeljen?

"Azt tudom mondani, hogy készen állnak arra, hogy most itt legyenek velünk, hogy a jelenlegi időszakban a csapatért játszanak. Tehetséges játékosok, de ami a jövőt illeti, nem tudom mi lesz. Én most elégedett vagyok velük."

Borja Mayoral sosem szerzett ennyi gólt egy szezonban a pályafutása során. Javasolta a vezetőségnek, hogy vásárolják meg végleg?

"Nem én leszek már jövőre az edző. Borja fiatal, és sosem egyszerű egy ilyen fiatal játékosnak 17 gólt összehoznia egy szezonban, és olyan sok gólpasszt kiosztani. Jó szezont fut, de bármilyen döntés a vezetőség és az új edző kezében van."

Mindig azt mondta, hogy szeretnének előrébb lépni a tavalyi helyezést illetően, de végül nem sikerült. Ez a sok sérült miatt alakult így?

"Az ilyen értékeléseket a szezon végén kell elvégezni. Az Európa Ligában az elődöntőig meneteltünk, voltak problémáink, de az ilyen vizsgálatokat a szezon végén kell csinálni."

A 4-2-3-1 volt mindig is a preferált rendszere, miért várt olyan sokáig arra, hogy visszaálljon rá?

"Való igaz, tényleg ezt a felállást kedvelem a legjobban, de egészen márciusig nem volt rá szükség, hogy visszaálljak, mert akkor még jól ment a 3-4-2-1. Aztán jöttek a sérülések, ezért bizonyos döntések meghozatalára kényszerültünk."

Mancini középpályán való szerepeltetése is opció lehet a következő 2 meccsen?

"Igen, megnézzük mi történik majd a következő meccseken. Szeretném 3 középsző középpályással folytatni a játékot, de az biztos, hogy egyelőre, vagyis holnap Mancini nem ott fog szerepelni, hanem a védelemben."

Lorenzo Pellegrini vasárnap úgy nyilatkozott, hogy a Roma talán kiengedett a bajnokságban. Hogyan történhetett ez meg?

"Nem hiszem, hogy ez szándékos volt. Nagyon fontos volt, hogy az EL-elődöntőbe bejussunk, és lehet előfordult, hogy a srácok öntudatlanul is egyre többször gondoltak az EL-re, mint a Serie A-ra."

Mit vár holnap az Intertől?

"Az Inter egy nagyon jó csapat, gratulálok nekik a bajnoki címhez. Már nincs rajtuk nyomás, és emiatt biztosan felszabadultan fognak játszani. Az egész szezon során erősek voltak, és biztos vagyok benne, hogy holnap is azok lesznek. Nehéz meccsre számítok."

Lesznek holnap sérülésből visszatérők?

"A holnapi meccsre visszatér Stephan El Shaarawy, Carles Perez és Gonzalo Villar is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Inter, Serie A