Fonseca: A csapat az utóbbi hetekben nagyon akarta a sikert

Fonseca: A csapat az utóbbi hetekben nagyon akarta a sikert

Edin Dzeko, Chris Smalling és Amadou Diawara góljaival 3:2-re nyert a Roma a Torino ellen, ezzel megszerezte az 5. helyet.

A középpályán a Bryan Cristante - Amadou Diawara kettőssel kezdett, ez azt jelenti, hogy az EL-meccsen is így kezd majd, figyelembe véve, hogy Veretout eltiltott? Jól működött ez az összeállítás?

"Igen, elégedett voltam Bryan teljesítményével, de további lehetőségeink is vannak azon a poszton."

Nicolo Zaniolo a Juventus ellen kezdhet?

"Meglátjuk, beszéltem vele közvetlenül a Torino elleni meccs előtt, és teljesen őszintén elmondta, hogy még nem érzi magát készen arra, hogy kezdjen. Szóval a következő meccs pont jó lesz arra, hogy egy kicsit még több lehetőséget kapjon."

Miért nem sikerült ennek a csapatnak ezt a formát már korábban megtalálnia?

"Az igazat megvallva, jobban preferáltam a másik felállást, de végül nagyon jól reagált a csapat a váltásra."

Mire lesz szüksége a Romának ahhoz, hogy továbbjusson az EL-ben?

"A szurkolóink azt akarják, hogy nyerjünk, és mi is nyerni akarunk, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy egyáltalán nem lesz könnyű. Egy olyan csapat lesz az ellenfelünk, amelyik többször is megnyerte ezt a sorozatot. Az EL tele van remek csapattal, de nekünk most a Sevillára kell koncentrálnunk, aztán meglátjuk majd utána, hogy mi lesz."

"Az elmúlt néhány héten a csapat megmutatta, hogy mennyire akarja a sikert, és ez nekem nagyon tetszik. Játékrendszert váltottunk, jól is játszott a csapat, sokkal agresszívebbek voltunk, a pályán végig mi domináltunk, ezért most is megérdemelten nyertünk."

A gyilkos ösztön még mindig hiányzik a csapatból...

"Elég sok lehetőségünk volt, és a legtöbb esetben már csak az utolsó passz, az utolsó érintés, döntés volt csak rossz. Szereztünk három gólt, de valóban igaz, hogy sokkal több kárt is okozhattunk volna az ellenfélnek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Torino, Serie A