Fonseca: A cél a nemzetközi kupaporond

Fonseca: A cél a nemzetközi kupaporond

A Roma az utolsó fordulóban a Spezia otthonába látogat, és egy győzelemmel bebiztosítani a nemzetközi kupaszereplést.

A vasárnapi meccsről nem sok szó esett az elmúlt napokban, de tudjuk, hogy a tulajdonosok mennyire szeretnének a következő szezonban Európában játszani. Vajon a játékosok megfelelően koncentrálnak?

"Azt hiszem, igen. A csapat jól edzett a héten. Győzni akarunk, hogy kvalifikáljuk magunkat a nemzetközi kupába, és persze jól akarjuk befejezni a szezont."

Mi volt a Románál töltött két éved fénypontja?

"Nehéz kiemelni egy konkrét pillanatot. Talán a legkülönlegesebb dolog az a kapcsolat, amelyet mindannyiukkal, az újságírókkal, a szurkolókkal és azokkal, akikkel itt a Trigoriánál dolgoznak felépítettem. Mindez a tiszteletre és az őszinteségre épül. Természetesen az eredmények mindig fontosak, de a kapcsolatok, amelyeket kiépítesz, szintén azok."

Mit gondol, Edin Dzeko megfosztása a csapatkapitányi karszalagtól végül negatív hatással volt rá?

"Nem, nem hiszem. Minden csapat átesik ilyen helyzeteken. Volt egy megbeszélésünk annak érdekében, hogy megoldjuk a problémát. És azt hiszem, Dzeko legutóbbi, Lazio elleni teljesítménye is azt támasztja alá, hogy a probléma megoldódott."

Csalódott Pedro idei szezonbeli teljesítményében?

"Pedro nagyon jól kezdte az idényt, de aztán jött egy sérülés, és utána nem volt könnyű visszatérni a legjobb formájához. Az utóbbi néhány meccsen úgy gondolom, hogy visszatért arra a szintre, amin a szezon elején volt."

Megbánt néhány dolgot?

"Úgy gondolom, hogy a csapat egységes maradt - különben nem jutottunk volna európai kupa elődöntőjébe, nem játszottunk volna úgy, ahogyan a Manchester United ellen részben játszottunk. A csapat mindig magasan tartotta az ambícióit."

Melyik volt a legjobb mérkőzése?

"Nehéz megmondani. Azt hiszem, sokan felismerték, hogy a csapat általában pozitív, vonzó futballstílust játszott, és ezt számos mérkőzésen meg is tettük. De nehéz csak egyet kiválasztani."

Van olyan tanulság, amit megtanult azt követően, hogy távozik a csapattól?

"Mindig meg kell őrizni az egyensúlyt. Azt hiszem ez egy nagyon fontos lecke. Ha veszítesz, nem veszítheted el a fejed. Még akkor sem, ha itt mindig nagy a nyomás."

Miben fejlődött a Románál eltöltött időszak alatt?

"Az egyensúly megtalálása, a mindig győzni akarás, a nehézségekre való reagálás módjainak megtalálása. És szerintem ez olyasmi, amire egy csapatnak mindig szüksége van."

Azt mondják, hogy ebben a városban, ebben a csapatban dolgozni nyomot hagy mindenkiben, aki ezt teszi. Ez önre is igaz?

"Mint már mondtam, mindig is nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy itt edzőként dolgozhatok. A szurkolók mindig nagyon kedvesek voltak velem, remek a kapcsolatunk. Ugyanez vonatkozik azokra is, akikkel együtt dolgoztam itt Trigoriában. Ezek mindig mélyen bennem maradnak."

Mit vár holnap a Speziától?

"Vincenzo Italiano személyében nagyszerű edzőjük van, aki szerintem nagyon fényes jövő előtt áll. Nem lesz könnyű ellenük pályára lépni, nehéz lesz, de nyerni akarunk, és három ponttal hazatérni."

Azt mondta, Ebrima Darboe megváltoztatta a csapat játékát. Mi a legjobb tulajdonsága?

"A bátorsága. Ő egy rendkívül bátor fiatalember."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Spezia, Serie A