Florenzi: Sokat tanultam magamról

Florenzi: Sokat tanultam magamról

Az olasz válogatott játékos alig várja, hogy visszatérhessen a pályára, amire a pénteki, Chapecoense elleni barátságos meccsen lehetősége is lesz.

Florenzi lassan 10 hónapot töltött a sérüléséből történő felépüléssel, miután 4 hónapon belül két komoly térdműtétje is volt, azonban most már nagyon közel áll ahhoz, hogy visszatérjen a futballpályára.

"Jó hosszú idő után pénteken a barátságos meccsen fogok visszatérni a pályára és nyilvánvaló, hogy remek érzés lesz újra ott lenni. Nagyon várom már, hogy megint futballozhassak."- mondta Florenzi a Roma Radio-nak.

"Most már egy ideje az első csapattal edzek és jól érzem magam, ami most a legfontosabb."

"Ami a Chapecoense elleni mérkőzést illeti, hatalmas megtiszteltetés lesz pályára lépni és remélem, nagyon sok szurkoló kilátogat majd a stadionba."

A játékost megkérdezték arról, hogy a személyiségét illetően mennyire volt hatással ez a nehéz időszak, valamint mennyire volt dühös a második sérülésekor.

"Az első sérülésnél nem siettünk. Ugyanazokat az előírásokat követtem, mint három másik csapattársam, Nura, Antonio Rüdiger és Mario Rui, akiknek hasonló sérülésük volt előtte."

"De persze ami történt, az megtörtént, ezzel már nem tudunk mit tenni. Eltekintve az első hónaptól, amikor egy kicsit eléggé magam alatt voltam, folyamatosan próbáltam a koncentrációmat és a lelkesedésemet a munkára és a felépülésre fordítani. Most pedig már eltelt 6 hónap és egy kicsi."

"Senkinek nem kívánom azt, amin nekem keresztül kellett mennem, de az ember ilyenkor megtanul bizonyos dolgokat önmagáról. Sokkal erősebbnek érzem magam, és a nehéz pillanatokban azokra az emberekre kell összpontosítanod, akik a legtöbb stabilitást adják és nem zavarnak össze. Én ezt a lányomban, a feleségemben és a családomban találtam meg, ez pedig alapvető fontosságú volt."

A Roma az előző fordulóban kikapott hazai pályán az Intertől, azonban Florenzi szerint ez a vereség csak további motivációt adhat a csapatnak a kemény munkára.

"Perotti kapufája után arra gondoltam, hogy na, itt még ki is kaphatunk."- ismerte el a játékos.

"Remekül játszottunk és a mérkőzés nagy részében mi domináltunk. Amikor egy, kettő, vagy három alkalommal is eltalálod a kapufát és az eredmény lehetne akár 2:0 is, elég fájdalmas azt tudomásul venni, hogy kihasználják az előnyt és végül nyernek."

"Ez egy nagyon fontos győzelem lehetett volna, de most inkább azt érdemes kiemelnünk, hogy mennyire jól játszottunk a meccsen. Amennyiben még keményebben dolgozunk és úgy játszunk, ahogy az edző szeretné, akkor azok az apró plusz momentumok nekünk fognak kedvezni."

A Roma tegnap hivatalosan is leigazolta Patrik Schicket a Sampdoriától, aki Florenzi szerint klasszis játékos lesz a közeli jövőben.

"Egy remek játékost igazoltunk, egy világklasszist. Már tavaly is láthattuk, hogy mennyire tehetséges, amikor ellenünk játszott. Nyilvánvaló a tehetsége."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi