Florenzi: Ráhajtunk a második helyre

Florenzi: Ráhajtunk a második helyre

Alessandro Florenzi szerint a Roma beérheti a Napolit a második helyen és minden tőlük telhetőt meg is tesznek ennek érdekében.

"Életem első gólját az Olimpicóban a Bologna ellen szereztem és nagyon jól emlékszem rá. Francesco Totti lövése kijött a kapufáról és nekem a kipattanót sikerült belőnöm. Hatalmas élmény volt, mert a saját szurkolótábor előtt gólt szerezni mindig teljesen más."- nyilatkozta Florenzi.

"Annak ellenére, hogy a Bologna nehéz időszakon megy keresztül, attól még jó csapat, amelyik sokszor nagyon szépen játszik. Nekünk úgy kell ellenük pályára lépnünk, mintha a BL döntőn lépnénk pályára. Ha nem sikerül nyernünk ezen a meccsen, akkor azzal kb. semmissé tesszük mindazt, amit eddig elértünk."

A Roma a második helyért van harcban a Napolival, hiszen a második hely automatikus BL indulást ér.

"Hogy messze vagyunk-e a második helytől? Ez attól függ, honnan nézzük. Van egy célunk, méghozzá az, hogy megnyerjük a következő meccsünket és így állunk hozzá hétről hétre. Próbáljuk leszakítani az üldözőinket, a Fiorentinát és az Intert, míg nem hagyjuk ellépni a Napolit."

"Amennyiben még egyszer botlanának, mi pedig nyernénk, akkor nagyon közel lennénk a második helyhez. Ráadásul hiányozni fog náluk Gonzalo Higuain, bár ki tudja mennyire érzik ezt majd meg."

A Roma Luciano Spalletti irányítása alatt szárnyalni kezdett, miután átvette a csapatot Rudi Garciától.

"Nagyon erős hatással volt a csapatra, hiszen már ismerte a környezetet és a csapat is jól alkalmazkodott a taktikai változtatásokhoz. Már az elejétől észrevettük, hogy apró taktikai változás milyen hatalmas különbséget eredményezhet."

"Ahogy jöttek a sikerek úgy jöttünk rá, hogy mindenáron követnünk kell őt és most ezt tesszük. Az eredményekkel az önbizalmunk is nőtt napról napra és olyan dolgokat érünk el, amit nem is gondoltunk."

Florenzi tagadta azt, hogy bármikor vitája lett volna Spallettivel, pedig amikor a Juventus elleni vereség után kimaradt a csapatból, sokan ezt gondolták.

"Az az egész félre lett értve és sokan egyből már azt gondolták, hogy a Román belül gondok vannak, különösen köztem és Spalletti között. Amikor mentem le mondtam a sporinak, hogy nem volt szabálytalanság, mire a mester felhívta a figyelmemet, hogy ez tök felesleges volt, mert a játékvezető már belefújt a sípjába. Azon a meccsen megsérültem és 3 napig nem tudtam edzeni és ezért sokan azt hitték, hogy az edző ezzel büntetett engem azért az incidensért. Sajnos az az egész pletyka eléggé bántott engem."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Florenzi