Florenzi: Pályafutásom egyik legfontosabb meccse lesz

Florenzi: Pályafutásom egyik legfontosabb meccse lesz

Az olasz játékos szerint a kedd esti Sahtar elleni BL visszavágó pályafutása egyik legfontosabb mérkőzése lesz.

"Nagyon fontos lesz, hogy jól bánjunk az energiáinkkal a 90 perc során, de meg kell próbálni a saját játékunkat játszani, ami ugye elég gyors tempóban zajlik. Magunkhoz kell ragadnunk a kezdeményezést."- kezdte Florenzi a sajtótájékoztatót.

"Ha gólt kapunk, nem szabad azon gondolkodnunk, hogy vége van, az egész meccsen mennünk kell előre. Ez mindenképpen egy nagyon fontos meccs lesz, ami nagyon sokat jelent nekünk játékosoknak, és a Romának egyaránt. Ez lenne a klubnak a negyedik nyolcaddöntője, szóval szeretnénk jól szerepelni."

Mitől különböznek a Roma hazai mérkőzései a bajnokságban, és a BL-ben?

"Szeretnénk a hazai formánkat megtartani a Bajnokok Ligájában. A bajnokságban valami hiányzott eddig, de a Torino ellen már jól játszottunk legutóbb. Tovább kell jutnunk, de tisztában vagyunk az ellenfél képességeivel is."

Mi a helyzet a szerződéseddel?

"Szerintem ez nem a legjobb idő arra, hogy a szerződésemről beszéljünk. Engem most a jelen érdekel, én most csak a holnapi meccsre összpontosítok, mert ez lesz az eddigi pályafutásom egyik legfontosabb találkozója, ahol nem tehetünk mást, csak hogy 100%-ot nyújtunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez milyen sokat jelent mindenkinek, nekünk, és a szurkolóknak is."

Az utóbbi meccseken eléggé odatetted magad a futásmennyiséget illetően...

"Az utóbbi hetekben az edzőtől kapott adatok alapján látszik, hogy fizikális szempontból eléggé szép teljesítményt nyújtok. Jól érzem magam, és szeretném ezt a trendet folytatni holnap is."

Az utóbbi évekeben lényegében szélső védő vált belőled. Hogy érzed, ez a posztod, vagy bele kellett tanulnod?

"Nagyon egyszerű, én boldog vagyok, bármit kér az edző tőlem. Élvezem ezt a posztot, és mindig mondtam, nekem nem probléma, bárhol játszom. Az a legfontosabb, hogy kifussak a pályára, és 100%-ot nyújtsak a klubért."

Elégedett vagy az eddigi szezonoddal?

"Szerintem tudok még fejlődni. Én az a típusú ember vagyok, aki sosem ül a babérjain, és folyamatosan fejlődni akar. Sosem szabad abbahagyni a tanulást sem a futballban, sem úgy általánosságban az életben."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Sahtar Donyeck, Bajnokok Ligája