Florenzi: Pályafutásom eddigi legszebb győzelme

Florenzi: Pályafutásom eddigi legszebb győzelme

A fiatal játékos a Chelsea elleni sikert követően elárulta, élete eddigi legszebb győzelme volt.

Azért kértél cserét, mert elfáradtál?

"Egy kicsit fáradtnak éreztem magam, a combizmom elfáradt, ezért úgy gondoltam, cserét kérek, mielőtt valami rossz történne. A meccs nagy része már letelt, zsebünkben volt a győzelem, nem akartam kockáztatni."

Ez a siker már Di Francesco alakuló Romájának köszönhető?

"Ez egy nagyon fontos győzelem az egész csapat számára. Sok mindennek össze kellett jönnie ahhoz, hogy ez így sikerüljön. Edin letámadása, a hihetetlen munka a középpályásoktól, minden. Hátul is összeállt a védelem, nem kaptunk gólt és ennek nagyon örülünk. Az egész csapat megérdemli az elismerést."

Ez az egyik legszebb győzelmed Roma mezben?

"Szerintem igen, remek győzelem, csodálatos szurkolói jelenlét, nagyon örülünk neki."

Más az, amikor telt ház előtt játszotok?

"Abszolút, igen."

A csapat érettebb lett egy ilyen győzelem után?

"Jobban tudjuk már, hogy mire vagyunk képesek. Egy top csapat ellen a saját játékunkat tudtuk játszani. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk."

Conte azt nyilatkozta, aggódik amiatt, hogy olyan játékosok ellen kell játszaniuk, mint te, De Rossi, vagy El Shaarawy.

"Eléggé megnehezítettük a dolgukat. Nem akarok sokat beszélni Contéről, szép hónapokat töltöttünk együtt, remek csapatot alkottunk. Ő az egyik legjobb edző, és az is marad a vereség után is."

Mennyire fontos ez a siker?

"Nagyon, ezt mindannyian tudjuk. De csak akkor ér valamit, ha sikerül folytatnunk ezt a sorozatot. Ha Firenzébe rossz mentalitással megyünk, akkor ez a győzelem mit sem ér majd. Az visszalépés lenne, ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak. Megpróbálunk mindent kiadni magunkból, és reméljük, hogy eredményesek leszünk. Éjfél után a Roma-Chelsea meccsnek vége számomra, és a csapat számára is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Chelsea, Bajnokok Ligája