Florenzi: Mennünk kell tovább előre

Florenzi: Mennünk kell tovább előre

Az olasz játékos szerint az elmúlt fordulókban mutatott játékot kell folytatniuk tovább.

A Roma holnap este hazai pályán fogadja a cseh Viktoria Plzen gárdáját. 

Milyen érzés volt a derbin elől a szélen játszani megint?

"Jó volt, örültem, hogy a pályán lehettem. Az én posztom a pályán van, akárhol kapok lehetőséget, én annak örülök - az edző rendelkezésére állok, ahol csak akarja."

Milyen szereplésre számít a csapat a BL-ben?

"Reméljük, hogy sikerül a tavalyit megismételni, ez a célunk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, és hogy számos rajtunk kívülálló ok is közbeszólhat, persze az is, hogy mi hogyan szerepelünk a pályán. A holnapi meccs kulcsfontosságú, ez lesz az első hazai meccsünk a BL-ben, és szeretnénk jó szerepléssel nyitni."

De Rossi nem mondta azt a hétvégén, hogy kilábaltatok volna a hullámvölgyből. Mit gondolsz erről?

"Egyetértek Danielével, én sem fogok ilyet mondani. Mi is többet akarunk látni ettől a Romától, kezdve velünk játékosokkal, folytatva azokkal, akik segíteni tudnak nekünk. Meg kell mutatnunk, hogy a túl tudunk lépni, és képesek vagyunk következetesen futballozni."

A Bologna meccs és a derbi között mi változott a fejekben? Az edzőtábor volt a kulcs? Vagy a formációváltás?

"Számomra minden a fejben dőlt el. Ha a fejed jól van beállítva, akkor még az sem számít, hogy egy szempillantásnyit sem alszol az éjszaka, attól még simán játszhatod életed meccsét. Tudtuk, hogy meg kell találnunk a megfelelő hozzáállást, de szerintem most már jó úton vagyunk."

Davide Santon jól játszott a szélső védő posztján, mit gondolsz róla?

"Őszintén, kritikák kereszttüzében jött ide, iszonyat sokat kapott. Jól ismerjük egymást már egy ideje, és nagyon örültem annak, hogy ide igazolt. Én nem ítélkezem sem a csapattársaimról, sem magamról, de szerintem azzal mindenki egyetért, hogy az elmúlt két meccsen ő volt az egyik legjobb játékosunk. Én örülök annak, hogy itt van, és remélem, hogy még nagyon sok győztes meccshez segít majd hozzá bennünket."

Holnap nem kizárt, hogy te leszel a csapatkapitány.

"Nagyon büszke leszek rá természetesen, mint mindig, mikor én viselem a csapatkapitányi karszalagot. Mindig büszke leszek, ha én lehetek a csapatkapitány, és viselhetem ezt a mezt. De előtte még nagyon hosszú út vár rám, míg olyan leszek, mint a két elődöm, akiket inkább két nagyon jó barátomnak mondanék. De Rossi a csapatkapitány, és remélem, hogy nagyon sok meccset fog még játszani, mert létfontosságú számunkra a pályán, és azon kívül is."

Totti a könyvében azt írta, hogy az öltözőben angolul beszélsz. Nem gond ez a csapategység szempontjából?

"Ebben az évben nagyon sok olasz játékosunk van végre. Mi olaszul beszélünk, de akikkel kell, azokkal angolul társalgunk. Megpróbálom a legjobbamat nyújtani, de nem vagyok olyan, mint Daniele, aki nagyon jól beszél angolul. Egy nagy családként megpróbálunk mindenkinek segíteni. Megtanultam pár dolgot törökül is, hogy segíthessek Cengiznek a pályán. Szükség van arra, hogy segítsünk egymásnak még akkor is, ha éppen valaki angolul tanul, mint Cengiz, Robin Olsen, vagy a többiek."

Képes vagy a bal oldalon is játszani?

"Nem tudom, néhány órán belül maguk újságírók talán nálam is hamarabb tudni fogják már a felállást..."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Viktoria Plzen, Bajnokok Ligája