Florenzi: Menni kell előre

Florenzi: Menni kell előre

Alessandro Florenzi szerint az ilyen csúnyán megnyert meccsek is nagyon sokat érnek.

Milyen érzés az ilyen csúnya meccseket megnyerni?

"Nagyon sokszor mikor itt játszottunk, iszonyat nehéz volt. Mindent figyelembe véve, most mi uraltuk a játékot, és nem is volt sok problémánk. Tudjuk, hogy a szabadrúgásoknak milyen fontos szerepük van a mai modern labdarúgásban, egy pedig ezen a meccsen most nekünk kedvezett. Kolarov nagyon szép szabadrúgásgólt szerzett, ezt követően pedig ügyeltünk arra, hogy az ellenfélnek semmi esélye ne legyen, így megszereztük a három pontot."

Milyen a hangulat egy ilyen meccs után a csapaton belül?

"Remek, mint mindig, amikor nyerünk. Megérdemeltük a három pontot, ezért örülünk most. Persze tudjuk, hogy a három pont nem jelent semmit, ha ezt követően nem nyerünk otthon a Crotone ellen, és az azt követő meccseken."

Hogy állsz fizikailag ezeken a meccseken?

"Minden meccsel egyre jobban érzem magam. A legjobb dolog az, hogy játszhatok, szóval hamarosan visszanyerem a formámat. Aztán majd láthatunk remek teljesítményeket a meccseken."

Mit gondolsz, ez a Roma elég érett ahhoz, hogy nagy dolgokat érjen el?

"Nagyon összeszedettek vagyunk, és szerintem ez tisztán látszik. Londonban is nyilvánvaló volt, ahogy ma is. Amennyiben rossz hozzáállással érkezel Torinóba, akkor könnyen előfordulhat, hogy kikapsz. Szerintem érettek vagyunk, a csapatunk pedig tele van remek játékossal. Ezt nem szabad lebecsülni a szezon során, hiszen rengeteg meccset kell játszani, emiatt jól jön a sok játékos. Biztos lesznek olyanok, akik később fognak fontos szerepet játszani a Romában."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Torino, Serie A