Florenzi: Megpróbáltam hozzátenni a magamét

Florenzi: Megpróbáltam hozzátenni a magamét

Két évvel a Barcelonának lőtt fantasztikus gólját követően újabb emlékezetes estét tudhat maga mögött a játékos.

11 hónap kihagyás sérülés miatt, ez egy újabb emlékezetes este számodra...

"Nem nagyon járt a fejemben az a gól megmondom őszintén, mert teljes mértékben a Verona elleni meccsre fókuszáltam. Ráadásul nagyon izgatott voltam, hogy újra pályára léphetek. Megpróbáltam hozzátenni a magamét és elégedett vagyok azzal, ahogy sikerült."

Milyen volt visszatérni a csapatban egy ilyen nehéz hét után?

"Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk, mert mi a Roma vagyunk és ennek a csapatnak minden meccset meg kell nyernie, amit csak tud. Amikor kint vagyunk a pályán, akkor mindenféle vitát el kell felejteni - és persze a dicséretet is - és csak arra szabad koncentrálni, hogy a saját játékunkkat játszuk."

Eusebio Di Francesco azt nyilatkozta, hogy olyan voltál, mint egy új igazolás, aki bárhol képes játszani.

"Mindig mondtam, bárhol játszom, nekem nem okoz gondot. Megpróbáluk az edzőnek fejfájást okozni a kezdőcsapat kiválasztásánál és szeretném bebizonyítani, hogy megérdemlem a játékidőt."

A sérülésekkel sosem könnyű megbirkózni, de te a tiédet nagyon jól kezelted. Úgy nézel ki, mint aki teljesen új életet kezdett...

"Minden azon múlik, hogy miként nézel szembe a sérüléssel. Nem volt könnyű, a második sérülés hatalmas pofon volt, de sok mindent megtanultam a kemény munkáról és hogy miként kell áldozatot hozni dolgokért. Itt szeretném megragadni az alkalmat és gyors felépülést kívánni Andre Continak."

Kinek vagy a leginkább hálás?

"A feleségem és a lányom azok, akiknek a legtöbbet köszönhetem. Ők ott voltak minden egyes lépésnél mellettem és örökké hálás leszek nekik érte. Alig várom, hogy hazamenjek ma este és megöleljem őket."

Mit gondolsz, a Roma képes ott maradni az élmezőnyben?

"Mindenképpen képesek vagyunk rá, de ezt hétről hétre bizonyítani is kell. Minden meccsen úgy kell játszanunk, mintha döntőt játszanánk. Nagyon összetartó, rengeteg jó és sokoldalú játékosból álló csapat vagyunk."

Mennyire vágysz az olasz válogatott meghívóra?

"Az egyik célom ez, de ha szeretnél meghívót a válogatottba, ahhoz előbb a klubodban kell jól szerepelni. Remélem, hogy újra lehetőséget kapok majd, mert az igen büszkévé tenne."

Milyen meccsre számítasz a Qarabag ellen a BL-ben?

"Nehéz meccsre számítok, mert nem könnyű ott játszani. A legjobbunkat kell majd nyújtanunk, de előtte még jön a Benevento és az Udinese elleni meccs."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Serie A, Verona