Florenzi: Köszönjük a szurkolók támogatását

Florenzi: Köszönjük a szurkolók támogatását

A Genoa elleni mérkőzés volt Alessandro Florenzi számára az első, mint a Roma csapatkapitánya, amiről a szurkolók is megemlékeztek.

Ez a meccs különös volt számodra a csapatkapitányi karszalag, és a Curva Sud kiírása miatt. Milyen érzés volt?

"Különös érzés volt, sosem éreztem még ilyet. Ez a meccs teljesen más volt, kicsit olyan érzésem volt, mintha most játszottam volna az első felnőtt meccsemet. Jó volt látni a kiírást, de külön köszönet illeti a szurkolókat azért a támogatásért, amit végig a meccsen kaptunk tőlük. Ezt azért kaphattuk, mert látták, hogy ennek a csapatnak van identitása, és 90 percen keresztül küzd a pályán."

"Ha mindent kiadsz magadból a pályán, akkor ritkán jössz le leszegett fejjel a pályáról, talán csak amiatt, mert jobb eredményt szerettél volna elérni. Jól játszottunk, sokszor beszorítottuk a Genoát. Tisztában vagyunk azzal, hogy bajnokságot a legjobb védelemmel lehet nyerni, és nekünk most sokat kell védekezésben javulnunk."

Mi az a fő dolog, amiben javulni kell a védekezést illetően?

"Jobban meg kell tartanunk a labdát - ez a kulcsa mindennek. Talán könnyűnek tűnik az, amit a mester kér tőlünk: ha nálunk van a labda, akkor nincs az ellenfélnél. Az egyik góljuk pont abból született, hogy eladtunk egy könnyű labdát. Mindenképpen azon leszünk, hogy tovább javítsunk a védekezésünkön az edző utasításai szerint."

"Ez most új szezon, teljesen új dolgokat várnak el tőlünk, ehhez viszont kis időre van szükség. Mi viszont mindent megteszünk az edzéseken, hogy mihamarabb elsajátítsuk az edző elképzeléseit."

Úgy tűnt, hogy a labda elvesztése után sokszor szétesett a csapat. Ez a koncentráció hiánya, vagy a játékstílus problémája?

"Nem hinném, hogy a koncentráció hiánya lenne. A Genoa a meccs nagy részét a saját térfelén töltötte, nagyon sokat birtokoltuk a labdát, de persze képesnek kell lennünk megakadályozni a kontrákat, akár sárga lap árán is. Azonnal tudnunk kell reagálni a labdavesztésre, és az első 3-4 másodpercben durván le kell támadni az ellenfelet. Ez az, amin az első naptól kezdve dolgozunk."

Viszont azt is látni lehetett, hogy a csapat bátran mert játszani. Erre lehet építeni a későbbiekben?

"A mesternek olyan játékosokra van szüksége, akik bátrak, akik nem ragadnak le az emberük mellett, akik képesek fellépni a passzsávba, ezzel problémát okozva az ellenfélnek. Azt tudjuk tenni most, hogy közösen dolgozunk a védekezésünk javításátn."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Genoa, Serie A