Florenzi: Ezt kell folytatnunk tovább

Florenzi: Ezt kell folytatnunk tovább

Alessandro Florenzi úgy véli, az Inter ellen mutatott játékot és elszántságot kell a továbbiakban is folytatnia a csapatnak.

"Az Inter elleni mutatott elszántságot kell folytatnunk a továbbiakban is."- jegyezte meg a játékos.

"Az első félidőben jól játszottunk, de a második félidő első 20 percében eléggé beszorítottak, és nagy nyomás alá helyeztek. De végül szerintem igazságos eredmény született. Már úgy tűnt, hogy teljesen kiszállunk a negyedik helyért folytatott harcból, de most újra versenyben vagyunk, csak ezt a teljesítményt és hozzáállást kell folytatnunk."

Változtat ez az eredmény valamit a negyedik helyért folytatott harcban?

"Nem hiszem. Ameddig matematikai esély van, addig mi mindent megteszünk. Még van pár meccs hátra. Nem vagyok elégedett a helyezésünkkel, jobban szeretném, ha előrébb lennénk, de úgy fogjuk folytatni, hogy 120%-ot fogunk beleadni ebben a mezben."

Az elmúlt meccseken úgy tűnt, hogy a védekezésben valami változott. Mi az, amiben Ranieri mást kér az eddigiekhez képest?

"Szükségünk van egy kis időre, hogy alkalmazkodjunk a filozófiájához. Például Eusebio Di Francescóval kicsit másképpen támadtuk volna le őket ezen a meccsen, a pálya sokkal fentebbi részén már összetalálkoztunk volna velük, aminek aztán akármi is lehetett volna a végeredménye, győzelem, döntetlen, vagy vereség. Ranierinél teljesen más a filozófia: van egy várunk, amit meg kell védeni, és senkit nem engedünk be. Mind a 11 játékosnak védekeznie kell. Hogy megértsük, kellett pár meccs, ami teljesen normális, de most már kezd kifizetődni ez a hozzáállás."

Sosem sajnáltad, hogy nem kezdtél kicsit korábban szélső védőt játszani?

"Nincs ezzel probléma, ez egy olyan döntés, amit ezerszer meghoznék újra. A pályán képes lennék meghalni. Az én mottóm az, hogy a kapustól a csatárig, az összes 11 poszt megfelel nekem. Én ilyen vagyok. Persze normális, hogy néha szeretnék máshol szerepelni, de szeretek ott játszani, és szerintem itt is képes vagyok megmutatni a tudásomat."

Ez a csapat eleget fut?

"A fő különbség ott van, hogy ezek a futások jók, vagy rosszak-e. Simán előfordulhat, hogy jobban játszunk az ellenfelünknél, miközben 2 km-el kevesebbet futunk náluk. De persze ha jól futsz, akkor nyersz is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Inter, Serie A