Florenzi: Akadályok mindig lesznek

Florenzi: Akadályok mindig lesznek

A fiatal játékos tisztában van azzal, hogy akadályok mindig lesznek, viszont a csapatnak ezeken túl kell jutnia.

Szombaton az Atalanta együttesét fogadja a Roma hazai pályán a Stadio Olimpicóban, ahol a fővárosi együttes szeretné, ha sikerülne javítani az elmúlt fordulók rossz eredményein.

Annak ellenére, hogy Florenzi számára a 2017-es év nagyon rosszul kezdődött, hiszen sérülés miatt hónapokig harcképtelen volt, a játékos pozitívan tekint vissza a tavalyi évre a klub szempontjából, habár tudja, hogy van min javítani, van még miben fejlődni. A Sassuolo elleni utolsó meccs döntetlenje talán extra motivációval szolgál a csapat számára az új év első meccse előtt.

"A Sassuolo ellen az utolsó pillanatig küzdöttünk, de végül sikertelenül. Nagyon erős három pont lett volna, de most már azzal kell foglalkoznunk, hogy mielőbb visszatérjünk a helyes útra, és elkerüljük az ilyen hullámvölgyeket."- kezdte Florenzi.

A Sassuolo ellen 200. alkalommal léptél pályára a Romában, ami egy újabb mérföldkő a pályafutásodban. Mit jelentett ez számodra?

"Az, hogy 200. alkalommal szerepelhettem a Romában, nagyon fontos mérföldkő volt számomra. Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy része lehetek a Roma történelmének, és mindent megteszek majd azért, hogy még több mérkőzésen léphessek pályára."

Ezekből melyikre emlékszel vissza a legszívesebben?

"Sosem fogom elfelejteni az elsőt. Ez minden olyan gyerek álma, aki a focit választotta."

A Roma jelenleg nincs a legjobb formában, a sok kidolgozott helyzetének töredékét sikerül csak kihasználnia, és elég távol van a szezon kezdetén látottakhoz.

"Igen, most egy kicsit nehézkes időszakon megyünk keresztül. A kirakós egyik részlete sem hiányzik, nem erről van szó, hanem néha nem vagyunk képesek azt csinálni, amit szeretnénk. Keményen kell dolgoznunk, hogy visszafordítsuk ezt a negatív szériát, ami a legutóbbi két meccsen történt. Biztos vagyok benne, hogy ha napról napra ezen leszünk, akkor sikerül túllendülnünk ezen az időszakon."

Most az az Atalanta következik, amelyik egyáltalán nem nevezhető könnyű ellenfélnek.

"Az Atalanta tényleg nem könnyű ellenfél, és nagyon sok gondot okoztak a tabella élmezőnyében elhelyezkedő csapatoknak. Remek formában is vannak, kiverték a Napolit a kupából a hét elején. Egy igen egységes, jól működő csapatról beszélünk, amelyik az elmúlt 2 évben ráadásul szép futballt is játszott."

"A Romának mindenképpen valami extrára lesz szüksége ahhoz, hogy nyerjen."

A mérkőzésen Alejandro Gomez lehet a közvetlen ellenfeled.

"Nekem ez nem újdonság, ő a bergámói együttes egyik legjobb játékosa. Nem lesz könnyű dolga annak, akinek őt kell majd semlegesítenie, legyek az én, vagy bárki, akit a mester választ, de nem szabad sokat foglalkoznunk az egyes játékosaikkal. Jó teljesítményt kell nyújtanunk, hogy az új évet a megfelelő módon kezdjük."

Milyen volt 2017 Florenzi számára?

"Borzasztóan kezdődött, de azt mondthatom, hogy végül jól fejeződött be, mert végre újra sikerült azt csinálnom, amit imádok. Újra futballozhatok, aminek nagyon örülök. Emberként mindig a pozitívumokat keresem azokban a dolgokban, amik megtörténnek az életemben. Mindig voltak akadályok, de a legfontosabb az, hogy ezeken túl kell tudni lendülni."

Milyennek ítéled meg a Roma 2017-es évét?

"Remek év volt. Nem sikerült bajnokságot nyerni, de végül másodikok lettünk, valamint az élen végeztünk a Bajnokok Ligája csoportunkban. Reméljük, hogy a 2018-as esztendő is remek lesz, ahol talán egyel még előrébb is lépünk 2017-hez képest."

Tavaly mutatkozott be a videóbíró is...

"A Sassuolo elleni gólom jogosan lett érvénytelenítve. Szerintem a videóbíró Olaszországnak a hasznára válik majd."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, Serie A, Atalanta