Florenzi: A Juventus elleni meccs kulcsfontosságú lesz

Florenzi: A Juventus elleni meccs kulcsfontosságú lesz

Alessandro Florenzi szerint az olasz bajnok otthonában rendezett találkozó kulcsfontosságú lesz a Roma fejlődésének szempontjából.

Mennyire bánt a Torino elleni vereség, és a kupából történő kiesés?

"Egyértelműen nagyon bánt. Mindannyian csalódottak vagyunk, de nem szabad tragédiaként felfogni. A célunk az volt, hogy minél tovább eljussunk a kupában, de nem ez történt, szóval most már a következő meccsre kell összpontosítanunk, ami nagyon fontos lesz."

Mennyire fontos a hétvégi meccs abból a szempontból, hogy kiderüljön hol tart a Roma?

"A fejlődésünk szempontjából kulcsfontosságú. Bár ez is csak 3 pontot ér, mint például a legutóbbi, Cagliari elleni, de arra mindenképpen jó lesz, hogy megtudjuk, hol tartunk."

Jelenleg a Roma kapta a legkevesebb gólt, azaz a legjobb védelemmel rendelkezik pillanatnyilag. Kezd a csapat olyan lenni, mint a Juventus?

"Minden a kemény munka eredménye. Biztos vagyok benne, hogy a gólok is könnyebben jönnek majd a következő meccseken. Ezen minden nap sokat dolgozunk, ahogy a védekezésen, és ez utóbbinak már látható az eredménye. Reméljük, hogy hátul sikerül folytatnunk ezt a sorozatot, és biztos vagyok benne, hogy elöl pedig fejlődni fogunk."

Min múlik a remek védekezés?

"Minden a támadó hármassal kezdődik, elfelől nincs kétség. Az ő letámadásuk hozzásegít bennünket a könnyebb védekezéshez, és hogy a pálya felső harmadában tudunk maradni."

Miralem Pjanic nyilatkozta azt, hogy amikor a Roma játékosa volt, a csapat akkor is nagyon jól játszott, de valami hiányzott a fejekben. Ez megváltozott azóta?

"Az, hogy a BL-ben a csoportunk élén végeztünk, már meg is adta a választ. Most ugyanezt kell tennünk a bajnokságban is, és nemcsak a Juventus, hanem mindenki ellen. Szerintem nagyon jó csapatunk van ahhoz, hogy jó szezonunk legyen."

Kit látnál szívesen a csapatodban a Juventusból?

"Paulo Dybalát, ő egy szupersztár."

Úgy tűnik, hogy az Allianz Stadion nem hoz szerencsét nektek...

"A Juventus remek csapat, egy könyörtelen gépezet, plusz tele van a csapatuk bajnokkal, szóval nagyon nem egyszerű abban a stadionban játszani. Mindazonáltal mi most megpróbálunk szakítani a hagyománnyal, és szeretnénk pontokkal távozni Torinóból."

Hogy áll a szerződéshosszabbításod?

"Ezekkel a dolgokkal a menedzserem foglalkozik. Ő nagyon fontos személy az életemben, ezért mindent ráhagyok, én pedig minden idegszálammal a pályára összpontosítok. Ő a legjobb menedzser, aki nagyon régóta velem dolgozik."

Függ a bajnokság kimenetele a szombat esti mérkőzéstől?

"Nem, fontos meccs lesz, de a bajnokság végső győzteséről nem ez dönt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, interjú