Florenzi: A felépülés utolsó fázisában járok

Florenzi: A felépülés utolsó fázisában járok

Utolsó és egyben legfontosabb fázisába érkezett a felépülési időszaknak Alessandro Florenzi.

Florenzi már alig várja, hogy mihamarabb visszatérjen a pályára és már elkezdte a könnyű edzéseket, ami egyben a felépülési időszak egyik legfontosabb része.

Tudjuk, hogy még soha senki nem kérdezte ezt meg, de hogy vagy?

"Köszönöm, jól. Most már pár hónapja elkezdtük a keményebb munkát és minden jól halad. Az utolsó fázisban tartunk, az egyik legfontosabban, ahol nagyon óvatosnak kell lennem. Nagyon szeretnék már visszatérni, igen eltökélt vagyok."

Igen különleges év volt ez számodra, hiszen megszületett a lányod, majd jött a sérülés.

"Nehéz időszak volt, ezt nem tagadom, különösen az első másfél hónap a második sérülés után, az elég komoly és mély nyomot hagyott bennem. A feleségem, a lányom, a családom és a barátaim segítsége nélkül nem tudtam volna elérni, hogy ilyen állapotban legyek, mint most vagyok. Különösen a kislány segített, egy apró mosollyal és akkor minden fájdalom tovaszállt."

Mik az első benyomásaid Di Francescoról?

"Hatalmas lelkesedéssel érkezett és látszik, hogy sikeréhes. Ugyanilyen volt a pályán is. Mindent megad nekünk, nekünk pedig segítenünk kell a beilleszkedését és aztán követni kell az utasításait, mert így lehetünk olyan helyzetben, hogy megmutathatjuk a tudásunkat."

Kicsit hasonlítasz rá játékosként, várod már, hogy elsajátíthasd a játékstílusát?

"Nagyon izgat az új megközelítés. Mindig élvezet volt a Sassuolo játékát nézni, mindig látszott, hogy tudják mit játszanak. Alig várom, hogy pályára léphessek, bár hogy mikor és hol, arról majd ő dönt."

Milyen Maxime Gonalons és a többi új játékos?

"Gonalons hatalmas személyiséggel rendelkező játékos, mindannyian ismerjük a történetét. Nagyon várom, hogy láthassam Rick Karsdorpot. Lorenzo Pellegrini remekül játszott a Sassuolóban, most pedig a mi csapatunkban fogja a maximumot nyújtani. Tudja, hogy nem könnyű a Romában játszani, de szerintem jó szezonja lehet és képes lesz segíteni a csapatnak."

Pellegrini kicsit hasonló utat járt be, mint te...

"A fiatal játékosoknak nem könnyű játéklehetőséghez jutni és sokszor hajlamosak hibázni a meccseken. Más dolog valamit megcsinálni a Crotonénél és más a Románál. Az viszont jó, ha tapasztalatot szerzel máshol, hiszen az segít fejlődni mind játékosként, mind emberként."

Milyen szezonra számítasz most, hogy majd már 4 BL indulást érő hely lesz?

"Szerintem teljesen rendben van, hogy Olaszországnak 4 hely jut a Bajnokok Ligájában. Nagyon sok top csapatunk van. A Milan nagyon jól erősített és remek edzője van, mindenképpen versenyképesek lesznek. A Napoli továbbra is jó, biztos vagyok benne, hogy jó szezonjuk lesz, ezért nekünk is készen kell állnunk arra, hogy a pályán a maximumot tudjuk majd nyújtani. Erős a csapatunk, de csak az számít, amit az edzésen és a pályán megcsinálsz, nem pedig az, hogy miket mondasz."

Mondtál bármit Emersonnak a sérülése után?

"Ott voltam és tudtam többé kevésbé, hogy mennyire rossz. Bementem hozzá és mondtam neki, hogy maradjon nyugodt, akármi is lesz a hivatalos diagnózis. Éppen meghívót kapott a válogatottba és 3-5 hónap nem nagyon fog változtatni a dolgokon, ezért neki arra kell koncentrálnia, hogy erős maradjon, ahogy nekem is annak kellett lennem kétszer is. Nyugodtnak kell maradni és követni kell a személyes felépülési programot."

Ha kijön a hivatalos sorsolás, meg fogod tudni mondani, hogy kb. mikor térsz vissza?

"Többé kevésbé szerintem már most is van egy időpont, de persze ezt nem lehet annyire előre tudni. A második sérülésem előtt nagyon vissza akartam térni mihamarabb. Most viszont megpróbálom visszafogni magam és az eredmények eddig engem igazolnak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi