Florenzi: A dühünket a dolgok megváltoztatására kell fordítanunk

Florenzi: A dühünket a dolgok megváltoztatására kell fordítanunk

A sokoldalú játékos a Roma TV-nek nyilatkozva elmondta, szeretné, ha a csalódottságból fakadó dühöt a dolgok megváltoztatására fordítaná a csapat.

Florenzi Róma központjában a Guiccinardi intézetben vendégeskedett a mai napon, ahol a gyerekeknek a sportban, és az életben megtalálható jó dolgok fontosságáról beszélt. A játékos ajándékokat is osztott a résztvevőknek, majd elmagyarázta, hogy a fair play, a sportszerűség, és az empátia miért olyan fontos tulajdonságok a pályán, és azon kívül.

Ezt követően kitért a hétvégi fordulóra is, ahol a Roma az Inter vendégeként folytatja a bajnoki sorozatot a kisebb szünetet követően.

"Vasárnap nagyon fontos mérkőzés vár ránk egy olyan nagy csapat ellen, mint az Inter. Változtatnunk kell az elmúlt fordulók rossz sorozatán, melynek következtében kicsit lemaradtunk a közvetlen riválisainktól."- jelentette ki Florenzi.

"Megpróbálunk nem sokat gondolni a múltra, sokkal inkább arra összpontosítunk, hogy jól teljesítsünk a jelenben meccsről meccsre, és úgy menjünk ki a pályára, hogy a frusztrációt és a dühöt, ami felgyülemlett bennünk az elmúlt időszakban, azt a dolgok jóra fordítására használjuk."

Elég komoly mérkőzések várnak most sorozatban a Romára, amikre nagyon jól fel kell készülni, különösen mentálisan...

"Egyértelműen. A mentalitás nagyon fontos szerepet fog betölteni abban, hogy miként állunk az elkövetkező 1 hétben ránk váró három meccshez. De a Románál tisztában vagy azzal, hogy a legjobb teljesítményt kell nyújtani ahhoz, hogy minél több pontot tudjuk bezsebelni."

Az, hogy ismeritek Spalletti módszereit előny, vagy hátrány?

"Előny. Ismerjük a gyenge pontjaikat, bár ők is ismerik a miénket. Biztos remek meccs lesz, ami igen szórakoztató és látványos lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi