Florenzi: 2019-ben magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolnunk

Florenzi: 2019-ben magasabb sebességi fokozatba kell kapcsolnunk

Alessandro Florenzi bízik abban, hogy az új évben a Roma végre magára talál és sikerül erősen befejezni a bajnokságot.

Az olasz játékos szerint a Roma a tavalyi év végén már mutatott pozitív jeleket, de tisztában van azzal, hogy nagyon sok munka vár még a csapatra, ha szeretné elérni a célját.

"2018-at sikerült megfelelően befejezni, de tudjuk, hogy ennél sokkal jobbak vagyunk, és sokkal jobban is kell szerepelnünk. Fontos, hogy a csapat megtalálja a szükséges folytonosságot, és minél több jó eredményt érjünk el."- nyilatkozta Florenzi a Mediaset-nek.

"A legfontosabb, hogy csapatként egységesnek kell maradnunk, ez alapvető, csak ez az, ami kisegít bennünket a nehéz helyzetekben. Minél több meccset meg kell nyernünk csapatként, mert egyedül képtelen vagy meccset nyerni."

A Bajnokok Ligájában a Portóval találkozik majd a Roma az egyenes kieséses szakaszban, míg legközelebb a Virtus Entella ellen lép pályára az Olasz Kupában január 14-én.

"Az Olasz Kupa kulcsfontosságú cél számunkra."- ismerte el Florenzi.

"Természetesen bízunk abban, hogy sikerül megismételnünk a tavalyi BL-menetelést, bár tudjuk, hogy egyáltalán nem lesz könnyű."

"Nem hiszem, hogy eddig hiányzott volna belőlünk a határozottság, vagy a küzdőszellem, elég megnézni az edzéseket."

"Talán bizonyos esetekben mindig hiányzott valami - az például, hogy keveset lőttünk kapura nem a támadószekció problémája, hanem az egész csapaté. Sajnos sokszor nem sikerült kapott gól nélkül megúsznunk a meccseket, amiért szintén mindenkit felelősség terhel. Szóval ennek fényében fontos, hogy a csapat megtalálja azt a szervezettséget, és egységességet, ami a tavalyi szezonban is jellemző volt ránk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Florenzi, interjú