Felkészülten várja a ma esti mérkőzést De Rossi

Felkészülten várja a ma esti mérkőzést De Rossi

Ma este Harkovban lép pályára a Roma a Sahtar Donyeck vendégeként a BL nyolcaddöntő első mérkőzésén.

De Rossi a saját állapotáról...

"Fizikálisan rendben vagyok, szombaton, amikor visszatértem a mindennapi munkába, sokkal jobban mentek a dolgok az előzetesen vártnál. Meglátjuk, hogy képes leszek-e visszarázódni a mérkőzésekbe, de szerintem igen. Jól érzem magam, hiszen amikor nem játszottam, akkor is próbáltam magamat fizikálisan rendben tartani. Szerintem készen állok a játékra."

A Sahtarról és a téli szünetről...

"A Sahtar rég nem játszott tétmeccset, szóval senki nem tudja, hogy milyen formában vannak. Az elmúlt hónapokban csak erre a meccsre készültek, erre gondoltak, ez az előnyükre is válhat. Viszont az, hogy nem játszottak tétmeccset, biztosan nem segít nekik."

"A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk. Már játszottunk a 16 között ellenük régebben, az is a téli szünet után volt, és nagyon jól tudjuk, hogy annak mi lett a vége."

Az ukrajnai télről...

"A hideg időjárás képes a dolgokat befolyásolni egy kicsit, hiszen nem vagyunk hozzászokva, de a végén úgy is az számít, hogy milyen teljesítményt nyújtunk a pályán. Mentálisan készen kell állnunk már az első perctől kezdve, mert a hideg komoly gondokat okozhat a mérkőzés elején."

"Persze ha ez ennyire sokat számítana, akkor ezek a csapatok nyernék meg a Bajnokok Ligáját évről évre. Az időjárás nem dönthet a továbbjutásról."

A Roma európai szerepléséről...

"Eddig nagyon jó európai sorozatot produkáltunk, hiszen egy igen nehéz csoportból sikerült továbbjutnunk. Most itt vagyunk a következő fordulóban egy igen nehéz ellenféllel szemben. 50% az esélyünk a továbbjutásra, szerintem nem számít egyik csapat sem esélyesnek."

"Szeretnénk a következő fordulóba jutni, de nem azért, hogy mentsük az idei szezonunkat, hanem mert szeretnék folytatni a győztes sorozatot."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Sahtar Donyeck, Bajnokok Ligája