Fazio: Nekünk mindig előrefelé kell néznünk

Fazio: Nekünk mindig előrefelé kell néznünk

Az argentin védővel a Roma Radio készített hosszabb interjút.

A bajnokságban kisebb szünet van a válogatott mérkőzések miatt és azok a játékosok, akik nem érintettek, azok most visszatértek Trigoriába, hogy folytassák a felkészülést a szezon befejező szakaszára.

Ma a Primavera csapattal játszottatok barátságos mérkőzést. Ezt is megakartátok nyerni? Ez lehet a siker kulcsa, a mindenáron győzni akarás?

"Igen, mindenkinek erre a versenyszellemre van szüksége, ha azt akarjuk, hogy a Roma sikeres és jó csapat legyen. Mindig törekedni kell a győzelemre. A Primavera csapatnak is fontos, hogy a nagycsapat ellen futballozhat, mert így sokat tanulhatnak és fejlődhetnek."

Előfordult már olyan edzésen, hogy túl kemény voltál és emiatt konfliktus alakult ki?

"Nem, kemény vagyok az igaz, de mindig az elfogadható határok között maradok."

Talán ez jó Dzekónak is, mert ezzel hozzászokhat az ellenfél védők keménységéhez...

"Jahh, néha kell az ilyen..."- nevetett Fazio.

A minap az Instagramon posztoltál egy fényképet a feleségeddel és a csapattársaiddal egy csodálatos helyről. Cinque Terrénél voltatok, ugye?

"Igen, a Cinque Terréhez mentünk, ami egy döbbenetes hely, de megálltunk Luccában is. Olaszország csodálatos ország, ezért mindig megpróbálok egy kis szeletet felfedezni belőle, amikor a szabadidőm engedi."

Szóval annak ellenére, hogy a Romával sokat jársz idegenbe, még mindig szeretnél utazni?

"A szabadidőd nagy részét mindig szeretnéd a családoddal tölteni, én pedig szeretek utazni és megismerni különböző kultúrákat."

Azt mondják, minden sikeres férfi mögött egy remek nő áll. Mennyire fontos számodra a stabil családi háttér?

"Nem könnyű a feleségemnek, mert amikor heti két meccsünk van, akkor nagyon sokat vagyok távol. De ő ezzel tisztában van és megért engem, tudja mikor kell mellettem lennie. Jóban és rosszban együtt vagyunk."

Mennyire vagy mérges amiatt, hogy kiestetek az EL-ből?

"Iszonyatosan bosszant, mert azt gondoltam, hogy meg is nyerhetjük ebben az évben. Sajnáljuk, de az Olasz Kupában még állunk és most arra kell összpontosítanunk. Mindenképpen meg kell nyernünk a visszavágót és akkor megnyerhetjük a kupát."

A bajnokságban pedig még mindig nagyon hosszú az út.

"Igen, és ennek mindannyian a tudatában vagyunk: a bajnokságnak még nincs vége. Most már a bajnokság befejező szakasza következik és az utolsó két hónap meccsei döntő fontosságúak lesznek. Meg kell próbálni megnyerni az összes meccsünket."

Jókor jött a válogatott miatti szünet?

"Igen, nagyon fontos, hogy legyen egy kis szusszanásnyi időd hébe-hóba. Karácsony után rengeteg meccsünk volt, ezért most szükség volt már erre a kis pihenőre, hogy készen állhassunk a nagy fináléra."

A következő fordulóban az Empolit fogadjátok otthon. Ezekre a meccsekre a legnehezebb felkészülni? Mint például a Sassuolo elleni?

"Minden meccs más, de most teljes mértékben az Empoli ellenire kell koncentrálni, a derbi még várhat. Most csak egy számít, az Empoli, Empoli, Empoli."

Meg persze ott van a Napoli-Juve meccs...

"Mivel a második hely még mindig teljesen nyitott, ezért sokszor kérdezik az emberek tőlem, hogy mi lenne a legjobb eredmény, de nekünk mindig előrefelé kell néznünk és az első helyet kell megcélozni. A legfontosabb, hogy győzzük le az Empolit. Egész évben a második helyen állunk, ezért előrefelé kell tekintenünk, nem visszafelé."

Mi történt abban az időszakban, amikor sorban 3 meccset is elbuktatot?

"Mindegyik nagyon nehéz meccs volt és ez pont az az időszak volt, amikor minden harmadik napon ilyen meccset kellett játszanunk, az pedig sosem könnyű, amikor sorban egymás után ilyenek jönnek. Ezek mind a tested, mind az elméd megviselik. Az a legfontosabb, hogy sikerült újra talpra állnunk és most már az előttünk álló 10-11 meccsre fókuszálunk."

Mi a titka annak, hogy mikor körülötted rengeteg a támadó, akkor megörzöd a hidegvéred? Sosem látszik, hogy pánikolnál. Mindig ilyen vagy?

"Sosem kerülök pánikba, de a nyomást mindig lehet azért érezni, főleg olyankor, amikor olyan csapatban játszol, amelyik mindig nyerni akar. Ez az érzés tart végülis életben."

Van valami étel, amit különösen szeretsz?

"Nagyon szeretem a finom ételeket, de van egy étel, egy süti, amit kimondottan imádok: egy argentin desszert, a 'dulce de leche', ami egy karamellakrém."

Lemondanál erről a sütiről egy egész hónapi cserébe, ha legyőznétek a Laziót és bejutnátok a kupadöntőbe?

"Egyértelműen!"

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio, interjú