Fazio: Milánóban kell megkezdenünk a visszakapaszkodást

Fazio: Milánóban kell megkezdenünk a visszakapaszkodást

Federico Fazio úgy véli, hogy a jól időzített téli szünet jó lesz arra, hogy a Roma a rossz formáján túllendülve megkezdje a visszakapaszkodást.

A Roma hétvégén az Inter vendégeként lép pályára Milánóban, ahol a fővárosi együttes 4 nyeretlen mérkőzés után szeretne javítani.

Fazio biztos abban, hogy a szünet elég volt a fejek kiszellőztetésére, így a csapat mihamarabb képes lesz visszatérni az igazi tudásához.

A téli szünet után...

"Nagyon fontos volt, hogy mindenki motiváltan térjen vissza a szünet után, ami a legjobbkor jött. Nagyon hasznos volt kicsit kikapcsolódni, újratölteni az elemeket a szezon második része előtt. Tisztában vagyunk azzal, hogy az elmúlt két hónapban nem ment jól a játék, különösen az utolsó 4-5 mérkőzésen. Az a legfontosabb, hogy felismerjük azokat a dolgokat, amiket nem csináltunk jól, és megtaláljuk a kiutat."

"Biztosak vagyunk abban, hogy képesek vagyunk megoldani a jelenlegi helyzetet, ezt pedig már Milánóban meg kell kezdenünk. Újra meg kell találnunk a saját játékstílusunkat. A célunk mindig az volt, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába, és ezért küzdünk."

Az Inter veszélye...

"Az Inter nem csak Mauro Icardiból áll. Ráadásul mi is sokat változtunk a legutóbbi találkozásunk óta. Ez most teljesen más lesz: keményen kell majd dolgozni azért, hogy jobbak legyünk, és az Internek ne hagyjunk területet. Icardi remek játékos, jó lenne őt látni újra a világbajnokságon."

Az egységes védekezés...

"Az edzővel nagyon sokat dolgoztunk a védekezésen július óta. A pontrúgásoknál kipróbáltuk mind a zónavédekezést, mind a szoros emberfogást, de a taktika mindig az ellenfél képességeihez igazodott. Tudjuk, hogy probléma nélkül képesek vagyunk váltani, hiszen Di Francesco mindent elmagyarázott nekünk. Mindegy, hogy 3, vagy 4 védővel védekezünk, mindannyian profik vagyunk, és a pontrúgásoknál minden lehetőséget kipróbáltunk, mindegyikkel dolgoztunk."

"Mindannyian szeretnénk az edző rendelkezésére állni, és követni az utasításait, bármit akar. Képesek vagyunk számos különböző formációban játszani. Számomra mindegy, hogy a háromvédős rendszerben középen, vagy a négyvédős rendszerben bal, vagy jobb oldali középső védőként kell játszanom. Megmutattam már, hogy jó vagyok a négyvédős rendszerben."

A munka Eusebio Di Francescóval...

"Di Francesco nagyon jó a tatikai munkában, és a csapat motiválását illetően. Remek edző, akivel bárki beszélhet, mindig segíteni fog, és megpróbálja kiküszöbölni a hibáinkat. Remek a kapcsolatom vele, nagyon sokat tanulok tőle."

Az élet Olaszországban...

"Az első perctől kezdve nagyon élvezem az életet itt. Sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, de nagyon jól érzem magam, és sokáig szeretnék még maradni. Róma hihetetlen város, csodálatos dolog a belvárosban sétálni. Általánosabban elmondható, hogy itt Olaszországban élvezem a kultúrát, és az emberek szemléletét, kicsit olyan, mint Argentínában, és ez nagyon tetszik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio, interjú