Fazio: Létfontosságú meccs következik

Fazio: Létfontosságú meccs következik

Az argentin védő tisztában van azzal, hogy a szombati vereséget követően nincs más elfogadható eredmény, csak a győzelem.

Hogyan lehet túljutni ezen a feszült időszakon?

"Mi most csak a holnapi meccsre összpontosítunk, és azon vagyunk, hogy megszerezzük a győzelmet. Létfontosságú begyűjteni a 3 pontot itt Rómában, és aztán Moszkvában is, ha tovább akarunk jutni a csoportból."

Mi a CSZKA erőssége?

"A CSZKA jó csapat, megverték a Real Madridot is. Viszont létfontosságú lesz, hogy mi miként állunk ehhez a meccshez. Olyan keményen kell dolgozni, amennyire csak tudunk, és a győzelemhez megfelelő határozottságra és akaratra lesz szükség."

A tavalyi szezon hasonló időszakához képest kilenccel több gólt kapott már a csapat. Mi történt a védelemmel?

"Mi a csapatra mint egységre gondolunk, nem egyéniségekről van szó. Együtt játszunk, együtt védekezünk, támadunk. Minden területen javulnunk kell, és nekem nincs kétségem a csapat képességeit illetően, tudom, hogy egységesek vagyunk."

A védelem egyik alappillére vagy, de idén még nem nagyon láthattuk az igazi Faziót. Elfáradtál a világbajnokságon?

"Én sosem nézek vissza, csak a holnapi meccs foglalkoztat. Ha most nem itt ülnék, és a kérdésekre válaszolnék, akkor az edzőteremben készülnék a holnapi mérkőzésre."

A védelmi problémák fakadhatnak a formációváltásból?

"Jellemző, hogy ezekről mindig a vereségek után beszélünk. A szombati meccsen a SPAL-nak mindössze két kaput eltaláló lövése volt, nekünk sokkal több, mégis kikaptunk. Az Empoli ellen nem játszottunk jól, de mégsem beszélt róla senki, mert nyertünk."

Miben tudnak segíteni a tapasztaltabb játékosok a fiataloknak?

"Erre csak egy mondással tudok válaszolni: 'Ne leckéket adj, példával járj elől.' Ez az, amit én is próbálok csinálni, ahogy a többi tapasztalt játékos is."

Mennyire befolyásolta a végeredményt szombaton Manolasz, Kolarov és De Rossi hiánya?

"Semennyire. Tizenegyen voltunk a pályán, és a keretben az összes játékos képes arra, hogy ezeken a típusú meccseken pályára lépjen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio, CSZKA Moszkva, Bajnokok Ligája