Fazio: Keményen fogunk dolgozni, hogy jól kezdjük a szezont

Fazio: Keményen fogunk dolgozni, hogy jól kezdjük a szezont

Az argentin védő volt a Roma Radio első vendége az új felkészülési időszakban.

Fazio a negyedik szezonját kezdi meg a Romával, és többek között az új szezonnal kapcsolatos érzéseiről is beszélt.

Ez a negyedik szezonod a Romában, kezded már kicsit rómainak érezni magad?

"Azonnal római voltam, ahogy megérkeztem - rögtön kellemesen éreztem magam itt. Ahogy a családom is, már a kezdetektől fogva remekük beilleszkedtünk."

Kíváncsian város az új szezont? Új edző van, új sportigazgató, és új csapattársak érkeznek...

"Igen, mindenképpen érdekes szezon áll előttünk. Az ilyen dolgok megtörténnek a futballban, az edzők gyakran váltakoznak, és mindig meg kell ismernünk valaki újat. Már nagyon várjuk a kemény edzéseket az új időszakban."

Mire emlékszel Paulo Fonseca Shakhtar Donyeckével kapcsolatban?

"Emlékszem, hogy nagyon szép futballt játszottak, az egész csapat az elejétől a végéig, és rengeteg helyzetet kidolgoztak. Örülök, hogy végül mi nyertünk, de nagyon nehéz ellenfél volt, és kemény meccsek voltak. Különösen a donyecki, nagyon hideg volt, és az ukrán csapat ott nagyon jól játszott."

Amikor az edző azt kéri, hogy legyetek bátrak, védőként nem aggaszt?

"Ez aggassza inkább a kapusokat :). Mi már hozzászoktunk: én szeretek úgy játszani, hogy nálam van a labda, szóval izgatottan várjuk, hogy pontosan mi is van az edző fejében."

Azt is mondta, hogy a legjobb védekezés a labdatartás. Ez nem jelenti azt, hogy fentebb kell majd védekezni, és emiatt rengeteget kell futni?

"Mindenekelőtt tömörnek és struktúráltnak kell lennünk, ez független attól, hogy a csapat elől tartózkodik, vagy visszaáll."

Ha egyszer edző lenne belőled, te inkább támadó felfogású lennél?

"Nem is tudom, de szeretem, ha nálam van a labda és megjátszhatom előre."

Mit gondolsz, milyen szezon vár ránk? Nagyon sok a változás, miközben olyan edzők tértek vissza, mint Conte, vagy Sarri.

"Nagyon sok a változás valóban, minden csapat a Bajnokok Ligája helyezésekért küzd. Mindenkire igaz, ránk is, hogy meg kell szoknunk a sok változást, alkalmazkodni hozzá, és megismerni az edzőket, játékosokat. Remek kihívás lesz, nem csak nekünk, hanem minden olyan csapatnak, ahol változások történtek. Szerintem a szezonkezdet nagyon fontos lesz amiatt, mert ez meghatározhatja a későbbi részét is a szezonnak."

Igaz az, hogy a játékosok jobban szeretik Trigoriában megkezdeni a felkészülést, mint a hegyekben? Hiszen a tréningkomplexum nagyon jól felszerelt már.

"Mióta én itt vagyok, nagyon sok dolog megváltozott, minden évben többet dolgoznak rajta, és mindig hatalmas fejlődések vannak. Ami engem illet, nekem nem számít, hogy itt vagyunk, vagy a hegyekben, vagy akár Amerikában. Mindennek megvannak az előnyei, és a hátrányai, de persze szeretünk itt lenni."

Tartod a kapcsolatot azokkal, akik távoztak?

"Igen, de ez a futballban normális, az ilyen megtörténik. Nagyon sok játékossal játszottam eddig a pontig, hiszen egyre öregebb vagyok."

Az edző azt mondta, nagyon sokat vár majd el a játékosoktól. Milyennek várjátok az első felkészülési meccseket Paulo Fonseca irányítása alatt?

"Én mindig úgy gondoltam, hogy jó, ha az edző sokat vár el, hiszen a versenyhelyzet csak jobbá teszi a csapatot. Ez az, ami arra serkent, hogy megküzdj a helyedért, hogy még keményebben, jobban végezd a munkád edzéseken. 7 hét áll előttünk, van időnk dolgozni, megismerni az edzőt, és a lehető legjobban felkészülni. Nagyon oda kell tennünk magunkat ebben az időszakban."

Az a tény, hogy Fonseca is védő volt, segíthet neked?

"Természetesen, a tapasztalatom az, hogy az mindig segít a védekezési fázisban, ha az edző maga is védő volt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio, interjú