Fazio: Ilyen mentalitás kell minden meccsen

Fazio: Ilyen mentalitás kell minden meccsen

Miután győzelemhez segítette a Romát a Lazio elleni derbin, Fazio a Roma Radio-nak megjegyezte, minden meccsen ilyen mentalitásra van szükség a csapattól.

Mennyire jó érzés megnyerni a derbit?

"Fantasztikus, ráadásul azért is volt ez most annyira fontos győzelem, mert a Lazio közvetlen riválisunk a tabella élmezőnyében. Mivel a Juventus is kikapott, így egy kicsit megint közelebb kerültünk a közvetlen élbolyhoz. Meg szoktuk nézni a többi csapat meccseit is, de csak a sajátunk számít, csak azzal foglalkozunk."

A Roma megpróbált futballozni, jól bánt az ellenfél kontráival, és elég szépen beszorította a Laziót...

"Igen, tudtuk, hogy nagyon jól kontráznak. Mi viszont végig tömörek maradtunk, és a tizenegyesükön kívül sem a döntetlenre, sem a győzelemre nem volt semmi esélyük. Jól vizsgázott a csapat, a bajnokságban elfoglalt helyünk szempontjából fontos győzelem volt, de úgy általánosságban elmondható, hogy derbit nyerni mindig örömteli."

Most az Altetico Madrid következik. Nem nehéz minden meccsre úgy készülni, hogy nyerni kell?

"Nagyon fontos a gondolkodásmódod. Nekünk hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy győzünk, hogy mindig keményen dolgozunk, majd minden harmadik napon azért játszunk, hogy megszerezzük a 3 pontot. Az Atletico nagyon kemény ellenfél, nehéz ellenük játszani, ráadásul igen komoly BL tapasztalattal rendelkezik. Nem elégszünk meg a derbin aratott győzelemmel, Madridban is nyernünk kell, hogy tovább tudjunk haladni."

A vezetőedző elmondta, hogy sikerült eljuttatni a fejetekbe azt, amit akart. Ez tényleg így van?

"Igen, a kezdő sípszótól fogva tudtuk, hogy ez kemény meccs lesz, hogy támadnunk kell, folyamatosan nyomni, eközben tömörnek maradni, és nem szabad félni semmitől. Remek teljesítményt nyújtottunk. Az Atletico elleni meccs hasonló lesz. Ők is nagyon egységesek, a kontráik pedig nagyon jók."

Nagy igazság, hogy fent kell elkezdeni a védekezést. Ez a Románál még jobban igaz, figyelembe véve, ahogy a csapat védekezik. Meg lehet nézni mi megy az edzéseken, majd ugyanazt lehetett látni a derbin is.

"Igen, azon dolgozunk, hogy már az ellenfél térfelén letámadjunk. Most viszont nem gondolunk többet a derbire már, hiszen két napon belül az Atletico Madrid ellen lépünk pályára."

Egyre jobban úgy tűnik, hogy sokkal magabiztosabban bánsz a labdával, de ez elmondható az egész csapatról, amelyik sokkal nyugodtabbnak tűnik, és látszik, hogy van önbizalma.

"Igen, egészen jól megy. A csapatnak van önbizalma, igen összetartó közösség vagyunk a pályán és azon kívül is. A nyáron érkezett játékosok is jól szerepelnek, nagyon szépen beilleszkedtek, pedig tudom jól, hogy nem könnyű országot és bajnokságot váltani."

Ami a rotációt illeti, úgy tűnik, az edző a kevesebbet játszóknak elmondta, hogy ők is fontosak a csapat számára.

"Igen, ezt mi is észrevettük. Mindannyian profik vagyunk. Nyilvánvaló, hogy mindenki szeretne játszani, de akik csereként állnak be, azok is nagyon fontosak - vegyük például Juan Jesust szombaton."

"Mivel úgy szeretnénk a bajnokság hajrájához érkezni, hogy legyen esélyünk valamit nyerni, ezért minden meccs fontos attól függetlenük, hogy éppen ki játszik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio, interjú