Fazio: Ez a csapat nyerni akar valamit

Fazio: Ez a csapat nyerni akar valamit

Az argentin védő a Roma TV-nek adott hosszabb interjút, melyben a klubról és a csapattársairól is beszélt.

5 hónapja vagy itt, sikerült beilleszkedned?

"Nagyon tetszik a klub és a csapat, ami itt van. Nagyon boldog vagyok és sikerült hozzászoknom az új országhoz, a nyelvhez és a futballstílushoz."

"Ez a szezon számomra kicsit más, mert nem voltam ott a felkészülési időszakban és nem játszottam 6 hónapig. Kicsit beletelt, mire elkaptam a fonalat. Mindig keményen edzek és ha egészséges vagyok, nem lehet semmi probléma."

Mindenkit meggyőztél - a szurkolókat és a kétkedőket egyaránt...

"Szeretek dolgozni és edzeni és mindig készen állok 100%-ot nyújtani a csapatért."

Amikor a Romához igazoltál azt mondtad, van olyan karaktered, amivel a maximumot tudod kihozni ebből a lehetőségből. Mit jelent ez a karakter a futballban?

"Szeretek versenyezni és nyerni. Mi sokat fejlődtünk ebben, különösen a csapat karakterét, jellemét illetően. Ezt láthatják, amikor játszunk és meccseket, vagy bajnokságot nem nyerhetsz karakter nélkül."

Hogyan alakított az argentin futball olyanná, mint amilyen most vagy?

"Egy Argentínában született focistának elmondhatod, hogy hogyan focizzon. Ilyenek vagyunk, szeretünk versenyezni."

Játszottál Spanyolországban és Angliában is. Ezek a bajnokságok mennyire különböznek a Serie A-tól?

"Az angol foci kevésbé taktikai, mint a többi és sokkal inkább az egy az egy elleni játékról szól. Az olasz futball inkább a spanyolhoz hasonlít, én szeretem mindkettőt. Azzal nagyon sokat tudsz fejlődni személyiségben, kultúrában és professzionizmusban, ha több bajnokságban is szerepelsz, mert több edzővel dolgozol és több gondolkodásmódot ismersz meg. Mióta kicsi voltam arról álmodtam, hogy majd Olaszországban fogok játszani."

"Az utóbbi meccseken már jók voltunk védekezésben, de ez nem csak az egyéni játékosoknak köszönhető. Az egész csapat egységes. Ahhoz, hogy gólokat szerezz már a kapustól a védőkig jól kell játszanod. Ahogy mondtam, egységesnek kell lennünk minden területen - hátul, majd végig előre - és egységesnek kell lennünk."

Elmondanád a véleményed a csapattársaidról a védelemben?

"Rüdiger nagyon jól játszik, mióta visszatért a sérülésből és nagyon szeret versenyezni. Nagyon jó játékos és az energia szintje fertőző. A csapatnak nagy szüksége van rá."

"Manolasz hihetetlen karakterrel rendelkezik. Minden meccsen ugyanúgy játszik."

"Vermaelen sajnos a sérülése miatt nem tudott úgy játszani, mint ahogy szeretett volna, de olyan tapasztalattal rendelkezik, amire szükségünk van."

"Szczesny szintén remek karakterrel megáldott játékos. De ő még ennél is több, ő egy első osztályú kapus."

Mesélj nekünk a Juventus elleni meccsről...

"Jól játszottunk, csak apró részletek pontokban kerültek. De ez már nem számít, folytatnunk kell, mert hosszú még a szezon és jók vagyunk. Sok meccs van még hátra és csak rajtunk múlik. Senkinél nem vagyunk gyengébbek."

Szczesny egy kicsit különböző gondolkodásról beszélt. Neked kell ezen dolgoznod?

"Nem, szerintem az elmúlt 10-15 meccsen sokat tanultunk és ezt a nagy meccseken az Inter, a Milan, a Napoli és a Lazio ellen láthatták is, ahol a csapat karakterére volt szükség a győzelemhez. Folytatnunk kell, továbblépni és végül minden csak rajtunk múlik majd."

Az Európa Ligában a Villarreal következik...

"A Villarreal jó csapat, jól szerepelnek a bajnokságban is, ráadásul az utóbbi 5-6 évben mindig kijutottak az európai kupaporondra. Tisztelnünk kell őket, de a saját munkánkat kell végeznünk. Ez a Roma és ha nyerni akarunk, akkor mindenkit meg kell vernünk."

Mi a véleményed a Romáról?

"Egy sikeres csapatban játszom és azt hiszem, ez a csapat nyerni akar valamit. Ezt mindenki láthatja és a meccsek, valamint az edzések alatt is érzékelni lehet. Úgy hiszem, hogy olyan csapatunk van, amelyik képes nyerni. Mindannyian keményen edzünk azért, hogy gólokat szerezzünk és meccseket nyerjünk."

"2017-ben még többet szeretnék elérni, mint az elmúlt 6 hónapban és harcban lenni mindhárom fronton. Nyerni akarunk egy trófeát."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio