Fazio és Monchi kapcsolata

Fazio és Monchi kapcsolata

Az argentin játékost személyes kapcsolat fűzi a Roma új sportigazgatójához, hiszen sevillai tartózkodása alatt már találkozott a szakemberrel.

19 éves voltam, amikor először találkoztam Monchival. A 2007 januári átigazolási időszak utolsó napjai voltak és éppen megérkeztem Sevillába. Ez végül fordulópontnak bizonyult a pályafutásom során.

Addig a pillanatig mindössze egy fiatal srác voltam, aki mindössze az argentin másodosztályban focizott és párszor az argentin korosztályos csapatokban. Most pedig egy komoly spanyol együtteshez kerültem.

Kijött elém a repülőtérre, elmondta, hogy miért érezhető ennyire a feszültség a városban, mert másnap következett a városi derbi a Real Betis ellen a spanyol kupában.

Miután leszálltam és megérkeztem a klubhoz, bementem hozzá és aláírtam minden papírt. Monchi elmondta, hogy ő fedezett fel az egyik játékos megfigyelőjének köszönhetően, aki az argentin U-20-as válogatottban figyelt fel rám.

Aztán az idők során nagyon jól megismertem őt. Mindig jelen volt az edzőközpont körül, minden nap kijött és megnézte a csapat edzéseit.

A játékosokkal mindig jó volt a kapcsolata, igaz nem sokat beszélt a csapattal az öltözőben, ő inkább a személyes kapcsolatot részesítette előnyben, szívesebben beszélgetett a játékosokkal külön-külön.

Miután Angliába, a Tottenhamhez szerződtem, továbbra is kapcsolatban maradtunk és pár évvel később eljött, hogy a spanyolországi visszatérésemről beszéljünk, ahol aztán további 6 hónapot játszottam.

Szerintem a 17 év alatt hihetetlen munkát végzett sportigazgatóként. Közel sem könnyű egy olyan klubot, mint a Sevilla felfuttatni, különösen ahogy neki sikerült. Igazi profi, egy fáradhatatlan munkamániás és a kemény munkájának egyértelmű gyümölcse volt az 5 európai kupagyőzelem, amiből kettőt még UEFA kupának hívtak, a többit pedig Európa Ligának.

Nincs kétségem afelől, hogy nagy segítség lesz a Roma számára, hogy a klub még nagyobb és erősebb legyen annál, mint ami már most is. Szerintem ő felkészült a város kultúrájára és a klubot körülvevő atmosférára, hiszen az olasz életmód és a futball iránti szenvedély hasonló a spanyolországihoz képest.

Emellett hozzászokott a szurkolók által támasztott követelmények elviseléséhez is, hiszen Sevillában a szurkolók folyamatosan győzelmeket vártak. Remélem, hogy minket is hozzásegít jónéhány trófea megnyeréséhez.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio, Monchi