Eusebio Di Francesco nyilatkozata a Crotone elleni mérkőzés elött

Eusebio Di Francesco nyilatkozata a Crotone elleni mérkőzés elött

A Roma mestere játszatni fogja Karsdorpot.

Kedd délután találkozott Eusebio Di Francesco a médiával, hogy a holnap 20:45- kor kezdődő Crotone elleni találkozóról beszéljen.

A Romáé az egyik legjobb védelem a ligában. Ez a statisztika mit jelent neked?

Ez azt jelenti, hogy nekünk otthon javulnunk kell és kevesebb teret kell átengednünk. Amellett ez nemcsak a védelemre vonatkozik, hanem ez egy kiváló csapatmunka eredménye. Jók vagyunk abban, hogy olvassuk a játékot és egységesen védekezünk. Ennek a képességnek kellene biztos készséggé válnia.

Hogyan van Patrik Schick és Rick Karsdorp?

Karsdorp holnap kezdeni fog. Schick időközben folytatni fogja a rehabilitációs programját.

Vitatható módon nem hoztál létre a csapattal megfelelő ellenállást a Napoli és a Torino ellen. A csapatnak miben kell javulnia?

Nekünk több egy az egy elleni küzdelmünk van, mint bárki másnak, és nyerjük is őket, úgyhogy nekünk ezt kell tartanunk. Mi az Inter után a másodikak vagyunk a párharcok megnyerésében, egyszerűen csak ebből többet kell bevinnünk a büntetőterületre. 65% volt a labdabirtoklásunk a Torino ellen, létrehoztunk sok veszélyes lehetőséget, bár valami hiányzott még az utolsó harmadban.

A vasárnapi győzelem nem volt egy szedett-vedett győzelem, mint az Atalanta ellen, de nekünk határozottan jobban kell bizonyos területeken játszanunk. A győzelem bár meglett, de gondolkodásmódban több kell. Küzdöttünk a Napoli ellen, főleg a második félidőben, ami meg is mutatkozott abban, hogy több párharcot nyertünk. Szintén sokat küzdöttünk a Chelsea ellen. Az Atalantát leszámítva sok lehetőséget dolgoztunk ki minden mérkőzésen. Az látszik, hogy a saját utunkat járjuk, hogy top csapat legyünk.

Eljött az idő, hogy pihentesse Aleksandar Kolarovot és Edin Dzekot?

Nem gondolom azt, hogy a kispadon hagyom bármelyiket is holnap este. Ők a hozzáállásuk és játékstílusuk tekintetében különösen fontos játékosok mentális szempontból. Lehet, hogy játszanak a Crotone ellen, azután majd átgondolom a dolgokat a Bologna előtt.

Megfontolod, hogy forgasd a csapatot, vagy azt a kezdőt játszatod, ami készen áll egy nagyvadra, mint a Chelsea?

Mindig megpróbálom a lehetséges legjobbat összeállítani. Amikor rendszeresen játszol, ellenőrizned kell az emberek fittségét és elvégzett munkamennyiségeit. Ki fogom választani azt a csapatot, ami a legjobban felkészült, hogy legyőzze a Crotonet. Most a ligáé a rendelkezésre álló idő. Nekünk a következő két mérkőzésünkből kell szereznünk hat pontot. Az ilyen meccsek, mint ezek, soha nem könnyűek, és a Crotone tavaly egy fantasztikus hajrát produkált. Ebben a pillanatban a gondolataim a Crotone elleni mérkőzésen járnak, és a lehetséges győzelmen.

Mi a véleményed a matricákról a Curva Sudban. Azt gondolod, hogy a kluboknak többet kellene tenniük, hogy megszabadítsák a futballpályákat ilyesmi dolgoktól?

Ott vannak a hatóságok, akik foglalkoznak ezekkel a dolgokkal. Ez egy kulturális dolog. Ez nevetséges, itt vagyunk napjainkban, mikor bizonyos helyzeteken keresztül vitatunk meg antiszemita dolgokat,  olyan emberekként, akik nem élték át. Sokat gondolok ma Anne Frankről magáról.

Előkészíted a csapatot Schick visszatérésére? Játszana a szélen kint, mint Gerson és Radja Nainggolan az utolsó két mérkőzésen, vagy elöl, Dzekóval párban?

Schicknek vissza kell térnie a teljes fittségéhez. Bárhol tud játszani. Schicknek nem szabad megváltoztatnia a csapat filozófiáját. A csapatnak ugyanazt a gondolkodásmódot kell tartania - tömör és agresszív legyen -, hogy haladni tudjunk előre.  Azt gondolom, hogy Ő egy olyan kiváló játékos, akinek akkor kell visszatérnie, ha teljesen készen van. Ő még nem 100 százalékos, de fokozatosan be fogom építeni őt, mert azt gondolom, hogy ő nekünk egy nagy kincs.

Hol tervezed, hogy Alessandro Florenzit játszod?

Megmutatta, hogy bárhol tud játszani. Felejtsük el, hogy 10 hónapon keresztül nem játszott, hiszen azóta szinte folyamatosan igen. Örülök annak, ahogyan teljesít. Küzd, gyors egymásutánban két mérkőzést is játsszott. Az ellenfelek alapján fogom őt a posztokon alkalmazni. Alessandro egy olyan kincs, mint Schick.

Hogy van Federico Fazio és Kostas Manolas?

Fazio játékra alkalmas lehet holnap, ma a mai tréning alatt felmérjük az állapotát. Ha jók az eredmények, holnap játszhat is akár. A cél, hogy Manolas a Chelsea ellen kész legyen. Lehet, hogy a Chelsea lesz, de lehet, hogy már a Fiorentina ellen ott lesz. Kiválóan halad és mi optimisták vagyunk.

Hogy tetszik Claudio Lotito javaslata Auschwitz látogatásáról?

Örülök és ráadásul egyetértek vele. Ez is a kultúra egy kérdése és megtapasztalni ezt lehet egy igény, hogy tanuljunk és értsük a múlt bizonyos tragikus eseményeit.

Négy hónap után milyen Eusebio Di Francesco Romája?

Örülök a csapatnak, személyzetnek és munkakörnyezetnek. Azt hiszem, hogy hatalmas nagy lépésekkel haladunk. Nem tértünk le a jó útról, és az az ötlet, amit el akarok fogadtatni, itthon és Európában, működik és ez az, ami számít most. Négy hónap semmi. Holnap van egy fontos mérkőzésünk és nekünk a hozzáállásunk tekintetében és minőségben az egyenletességet kell megtalálnunk. Meggyőződésem, hogy az eredmények jönni fognak. Nem adok még 10-est magamnak, örülök, de nem vagyok boldog még.

Mennyit javulhat még a csapat?

Én az egyenletességet követelem a legtöbbet a 90 perc folyamán. Olykor lelassítunk, és csökkentjük az esélyeinket arra, hogy megsebezzük az ellenfelet. Ez munka, ami időt vesz igénybe. Karsdorp holnap először fog játszani de még nem játszott elég időt, hogy ismerje a játékunkat. Hector Moreno szintén elismerte, hogy eddig kevesebbet dolgozott a labdával, emberfogásban jeleskedett, és az új dolgok megtanulása több időt vesz igénybe. Remélem, hogy Karsdorp olyan gyorsan beletanul, amilyen gyorsan lehetséges.

Láthatnánk Daniele De Rossit és Maxime Gonalonst együtt játszani?

A Napoli ellen volt egy ilyen opció a fejemben. Nem ma, és nem holnap, de másik játéknapon lehet, hogy fogjuk látni. Vagy az egyik, vagy a másik holnap kezdeni fog.

Gerson és Cengiz Ünder jól játszottak, mikor kellett. Láthatjuk holnap mindkettőt kezdeni?

Talán. Ők mindketten potenciális kezdők.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Crotone, nyilatkozat