Eusebio Di Francesco Inter elleni sajtótájékoztatója

Eusebio Di Francesco Inter elleni sajtótájékoztatója

Az Inter elleni bajnokin debütál Eusebio Di Francesco a Stadio Olimpicóban a Roma kispadján.

Mit vár a holnapi meccstől?

"Technikai szempontból egy jobb teljesítményt mindenképpen, mert a csapat mind fizikálisan, mind karaktert illetően fejlődött. A héten szépen rendet tettünk a fejekben, de a választ majd csak a pályán kapjuk meg. Sokkal érettebb játékot várok."

Mik az ellenfél legveszélyesebb pontjai?

"Spalletti remek munkát végzett, az teljesen egyértelmű és világos, hogy az Inter mit akar játszani. A Fiorentina ellen jól játszottak, de a remek rajt egyértelműen megkönnyítette a mérkőzésüket. Tetszett, ahogy játszottak a középpályán, pedig fontos játékosokra nem számíthattak."

Miben más Spalletti?

"Teljesen normális, hogy összehasonlítják a két edzőt. Az első és legfontosabb a holnapi meccs, a Roma-Inter, de egyáltalán nem kell bemutatnom senkinek Spallettit, hogy milyen tapasztalattal és tudással rendelkezik. Én vagyok a fiatalabb és példaképként tekintek rá."

Mi a helyzet a jobbszélső védővel? Vészmegoldás lesz?

"Még lesz egy edzésünk, de sokszor Önöknek több információjuk van, mint nekem. Kiértékelem majd a helyzetet, de teljesen nem lehet átalakítani a csapatot, szóval nem fogok túl sokat változtatni, mert időbe telik, mire alkalmazkodnak a változtatásokhoz. Ma délután fogok a poszttal kapcsolatban dönteni."

Mi a helyzet Schickkel? Mi a véleménye a BL csoportról?

"Engem most nem az átigazolási piac érdekel, az én fejemben az Inter elleni meccs jár. Szeretnénk a lehető legjobb módon megszerezni a 3 pontot. Ami a BL-t illeti, szerintem elég nehéz csoportban vagyunk, de magabiztos vagyok, szeretek optimista lenni, hiszen csak fejlődni tudunk."

Elfogadná a szezon végén a Spalletti féle pontrekordot?

"Ahogy most kinéz a bajnokság, annyi pont megszerzése biztosan bajnoki címet jelentene, szóval igen. A pontokat persze a csapat szerzi meg az előtte álló hosszú úton, és szeretnénk a lehető legjobban teljesíteni."

Nainggolant megint nem hívták meg a belga válogatottba. Ez plusz erőt adhat neki?

"Nainggolan kivételes játékos és még képes fejlődni. Sajnálom, hogy nem kapott meghívót, most mindössze abban bízom, hogy remek meccset produkál majd és ő lesz az egyik főszereplő."

Ez a csapat erősebb annál, mint amelyik akkor volt, amikor aláírta a szerződését?

"Számos játékos érkezett, szóval erősebb. Nagyon örülök annak, hogy ezeket a játékosokat edzhetem, és ha sikerült tovább fejlődni, akkor még boldogabb leszek. De a véleményem az, hogy ez a csapat képes holnap jól szerepelni."

Spalletti azt nyilatkozta, hogy a Roma jelenleg jobb csapat az Internél. Mit gondol erről?

"Teljesen természetes, hogy mindenki szeretné kihasználni a csapata előnyeit, a Roma pedig több pontot szerzett tavaly, mint az Inter. Nem tudom pontosan, hogy mit akart ezzel mondani, viszont én sokkal inkább a saját csapatommal foglalkozom, mint másokkal. Tényleg nagyon tetszett a Fiorentina ellen látottak, viszont ez most teljesen más meccs lesz."

Mi a helyzet Florenzivel? Spalletti azt mondta, jó lenne őt látni a pályán.

"Florenzi egészen biztosan ott lesz a keretben. Szerettem volna, ha pályára is tud lépni, de jelenleg nincs olyan fizikális állapotban, hogy 90 percet játszhasson. Spalletti szeretné, ha pályán lenne, de persze ezt szeretné mindenki. Meglátjuk."

Meglepte Juan Jesus első meccsen nyújtott teljesítménye?

"Nem, nem lepett meg. Látszik rajta, hogy nagyon szeretne jól szerepelni és folyamatosan fejlődni. Az Inter ellen is lehetősége lesz, hogy bebizonyítsa, tévedtek, amikor elengedték. Viszont rá is igaz ugyanaz, mint mindenkire, hogy fejlődnie kell folyamatosan."

Mennyi időbe telhet, hogy a Roma úgy mozogjon együtt, ahogy a Sassuolo tette?

"Amikor 4 évig edzel egy csapatot, akkor az a csapat már tökéletesen képes együtt mozogni. A folyamatos ismétlés mindent könnyebbé tesz. Én nem kötelezek senkit szigorúan arra, hogy csak azt csinálja, amit mondok neki, mindenkinek a legjobb tudására van bízva, hogy a helyes megoldást válassza. Persze beletelik egy kis időbe, mire olyan lesz a csapat mozgása, amilyet szeretnénk, viszont a Sassuolót nem lehet összehasonlítani a Romával, mert teljesen más játékosok alkotják a csapatokat."

Mi a helyzet Morenóval?

"A Konföderációs kupa után nem sokat pihent és volt egy kisebb sérülése, de holnap akár már pályára is léphet. A mai foci elég kevés lehetőséget hagy a felépülésre. Ő is fejlődik a csapat többi tagjával együtt és annak ellenére, hogy az első meccsen nem játszott, egyáltalán nem tette ezt szóvá senkinek. Nincsenek előre leosztott posztok és személyek, Moreno is bármikor pályára léphet."

Hogy áll Karsdorp felépülése?

"Jól halad, de tiszteletben kell tartanunk a felépülésére szánt időt. Talán a szeptemberben megrendezésre kerülő barátságos meccsen már pályára tud majd lépni, de persze azt még nem tudni, hogy hány percet tud majd játszani. Most ez a cél, de remélem, hogy a Sampdoria ellen már számíthatok rá."

Holnap debütál a Roma kispadján hazai környezetben. Érez némi nyomást emiatt? Szeretne türelmet kérni a szurkolóktól?

"Nem akarok senkitől türelmet kérni, itt nem számít sem Di Francesco, sem senki más, csak a Roma. Teszem a dolgom és szerintem képes vagyok a legjobb tudásomat és gondolataimat átadni a srácoknak. Nem szeretem, amikor előre meghozzák az ítéletet, én szeretem az embereket aszerint megítélni, amit látok. Holnap is csak a Roma számít, meg az, hogy megszerezzük a 3 pontot. Én a Romát képviselem, nekem a Romát kell megvédenem, nem magamat."

Forrás: www.forzaroma.info

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Serie A, Inter