Erős Romára szamít holnap Spalletti

Erős Romára szamít holnap Spalletti

Erős Romára számít Luciano Spalletti a Torino elleni bajnokin és reméli, hogy sikerül nyernie csapatának.

A Roma mestere szerint Edin Dzeko képes 20 gólt is szerezni, azonban neki nem csak ez a feladata.

"Igen, szerintem idén sikerül majd 20 gólt szereznie. Viszont neki nem csak ez a feladata, úgy hiszem más  is számít, nem csak a gólok, hanem a csapatért végzett munkája is."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Azt akarom, hogy Dzeko része legyen a terveinknek és a játékstílusunknak. Amit tavaly mutatott, az oké, de még több kell tőlünk, ha igénybe akarjuk venni Dzeko fizikai adottságát. A statisztikai adatok azt mutatják, hogy tavaly tökéletes volt a csapat fizikai erőnléte. Viszont sokkal erősebbnek kell lennünk és Dzekóval nagyobb a lehetőségünk."

"Egy játékos teljesítményét legjobban a gólok mutatják meg, de beletartozik a csapatmunka is. Keményen kell dolgozni, megfelelően edzeni, és a két oldalvonal között egységesnek és tömörnek kell lenni. Fontos, hogy a csapat akarjon és tudjon 45 métert futni, hogy az ellenfél 16-osán belül minél több játékosunk legyen."

"Amikor a Torinoról beszélünk, az bennem mindig különös tiszteletet ébreszt, mert a nagy Torino sikereire gondolok. Mihajlovic egy nagyon karakteres edző és biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, nagyon meg kell szenvednünk a sikerért. A Torino jó futballt játszik, jó játékosai vannak, ezért holnap egy erős Romára lesz szükség."

"Leandro Castan előbb a Sampdoriához került kölcsönbe, majd továbbállt a Torinóhoz és várhatóan kezdeni fog a Roma ellen.

"Castan megmutatta emberi nagyságát és örülök annak, hogy talált egy olyan csapatot, ahol folyamatos játéklehetőséget kap. A játékos a miénk és teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy miként érez a klub iránt. Öröm számomra, hogy láthatom ezt a csodálatos embert és játékost kezdeni."

A Roma védelme mem teljesít valami megbízhatóan és Juan Jesus több olyan hibát is vétett, ami sokba került a csapatnak.

"Számomra ő az egyik olyan játékos, akire a legjobban lehet támaszkodni. Követett el hibákat, de csak azért, mert sérült volt, én pedig azt kértem tőle, hogy a fogait összeszorítva is, de játsszon."

"Nem fogom elmondani, hogy ki fog holnap kezdeni, de egy ilyen különleges meccsen butaság lenne a védelmen változtatni, szóval ha nem jön közbe semmi, akkor a két belső védő Manolasz és Fazio lesznek."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Torino