Emerson: Újra játszani akarok

Emerson: Újra játszani akarok

Miután felépült sérüléséből, alig várja, hogy újra élvonalbeli mérkőzésen lépjen pályára Emerson.

A szélső védő az előző szezon utolsó bajnokiján szenvedett térdszalagszakadást, azonban a hosszú felépülési időszakot követően most már Di Francesco rendelkezésére áll.

"Játszani akarok.- kezdte Emerson a Sky Sport Italia-nak.

"Viszont az edző dönt, de mivel nézi az edzéseket, így csak rajta múlik, hogy mikor."

Hogy érzed magad?

"Nem mondhatom, hogy már 100%-os állapotban vagyok, hiszen fél évig sérült voltam, de minden nap keményen dolgozom azért, hogy mihamarabb újra csúcsformába kerüljek."

Ennek a Romának minden posztra két kezdő játékosa van. Mekkora segítség lehet ez a csapat számára ebben a szezonban?

"Idén mély a keretünk, mindenki kezdőnek érzi magát, és ez nagyon fontos. Amikor sűrűn követik egymást a mérkőzések, olyankor fontos a mély keret. Ez jó jel, mert azt jelenti, hogy a végéig küzdeni tudunk a bajnoki címért."

Monchi azt nyilatkozta, hogy a visszatérésed felér majd egy új igazolással...

"Nagyon jó volt hallani, hogy arról beszélt, mennyire fontos vagyok egy ilyen csapat számára, mint a Roma. Én is így érzek, és a legjobb tudásom szerint szeretném segíteni a csapatot."

Most tekintsünk vissza május 28-ra. Mennyire volt borzasztó megsérülni, majd nézni, ahogy Totti elbúcsúzik a Romától?

"Ott kellett lennem, ezzel is a tiszteletemet fejeztem ki. Ott kellett lennem a térdszalagszakadásom ellenére. Átölelt, majd azt mondta, fiatal és erős vagy, hamar felépülsz majd. És felépültem."

Mi az, ami tetszik Di Francesco játékfilozófiájában?

"Ez egy igazi támadó felfogású stílus. A csapat végig zárt, és letámad már az ellenfél térfelén, ami nekem nagyon tetszik. Akármikor ha megszerezzük a labdát, a cél az, hogy a legrövidebb úton eljussunk az ellenfél kapujához, én ezt imádom. Mindig a gólszerzésre, és a meccsek megnyerésére törekszünk."

Elég sok klub érdeklődik irántad. Hol látod a jövődet?

"Szerződés köt a Romához. Persze jó hallani, mert ez azt jelenti, hogy jól végzem a munkámat, de én itt akarok maradni. Nagyon jól érzem magam itt."

Benne lehettél volna a világbajnokságra utazó olasz keretben. Mennyire vagy csalódott amiatt, hogy nem jutott ki Olaszország a Vb-re?

"Csalódott vagyok, hogy nem képviselhetem Olaszországot, de jobban sajnálom azokat a barátaimat, akik pályára léptek a selejtezőn. De fel kell állnunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Emerson, interjú