Emerson: Sikerült megállítani őket

Emerson: Sikerült megállítani őket

A brazil szélsőnek komoly szerepe volt a Lazio elleni győzelemben, miután Emerson nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt a Romából.

A brazil játékos igen hatékonyan kivette a részét a bal oldalon mint védekezésben, mind támadásban, így az ő jó játékának is köszönheti a Roma a győzelmét a városi riválissal szemben.

Az volt a feladatod a szélen, hogy Keitát és Felipe Andersont kellett semlegesítened. Kimondhatjuk, hogy teljesítetted a feladatot...

"Igen, sikerült megoldani a feladatot. Komolyan neki kellett gyürkőzni a feladatnak, de végül csak megállítottuk őket. Elégedett vagyok, mert nyertünk és még gólt sem kaptunk."

Milyen érzés megnyerni a derbit?

"Fantasztikus. Ez volt az első derbim és elégedett vagyok, de folytatnunk kell a kemény munkát."

Észrevetted, hogy mennyit fejlődtél augusztus óta?

"Igen, mentálisan sokat változtam, mert sikerült rájönnöm, hogy miről szól a Roma játéka. Viszont nem szabad elszállnom, hogy tudjak tovább fejlődni."

Mikor közölte veled Spalletti a formációt?

"Egész héten kétféle taktikai variáción dolgoztunk, aztán eldőlt, hogy melyiket használjuk majd és sikerült alkalmazni."

Brazil vagy, ezért biztosan megérintett a Chapecoense csapatának tragédiája. Van valami mondanivalód erről?

"Nagyon nehéz, mert volt két barátom is a csapatban. Mögé kell állnunk és támogatnunk kell azokat a családokat, akik elvesztettek egy édesapát, egy férjet, vagy egy gyereket. Az Isten tudja csak, hogy mit tesz és mindannyiunknak meg kell kapnunk az életünket."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Emerson, Serie A, Lazio