Emerson bármilyen poszton szívesen játszik

Emerson bármilyen poszton szívesen játszik

Emerson Palmieri bármilyen poszton szívesen játszik, ha azzal segíteni tud a csapatnak.

Meglepetésre a középpályán kapott szerepet Emerson Palmieri a Terek Grozny elleni felkészülési mérkőzésen, azonban a játékos úgy van ezzel, hogy bárhol szívesen játszik, ha azzal segíteni tud a csapatnak.

"Örömmel segítem a csapatot bármilyen poszton, mert számomra ez a legfontosabb. Habár balszélső védőként igazolt le a klub, ennek ellenére nem okoz gondot az, ha a jobb oldalon, vagy a középpályán kell játszanom."- kezdte a mérkőzés lefújását követően a játékos.

Láthattuk, hogy Spalletti folyamatosan utasításokkal látott el a meccs alatt. Milyen a kapcsolatod vele?

"Mindig segíteni akar nekünk és a célja az, hogy átadja a tapasztalatát. Nekünk meg kell csinálnunk azt, amit kér."

Hogy értékelnéd, hol tart a csapat a felkészülésben?

"Jól haladunk. Most eléggé fáradt vagyok, de ez teljesen normális, mert mindig az első hét a legnehezebb. Folytatnunk kell a kemény munkát, hogy jó formába lendüljünk, mire eljön a Bajnokok Ligája selejtezőjének az ideje."

Hogy sikerült Gersonnak beilleszkednie az elmúlt héten?

"Keményen dolgozik és tanulni akar, ezért amennyit csak tudok, segítek neki. Minden edzésen egyre felszabadultabb. Fiatal még nagyon, ezért szerintem hamar be fog illeszkedni."

Milyen benyomást tett rád a szintén brazil Alisson?

"Nem ismertem előtte, bár láttam a tévében játszani, de élőben sosem találkoztam vele. Nagyszerű srác és egy nagyon jó kapus. Mindene megvan ahhoz, hogy jól szerepeljen."

Hogyan illeszkedtek be az új védők?

"Látható, hogy mindannyian nagyon jó játékosok és ezt a meccsen is megmutatták. Amúgy is már jó volt a csapat, de további pluszt adtak hozzá az érkezésükkel."

Mi a cél a szezon előtt?

"Minden meccsen úgy kell játszanunk, mintha döntő lenne. Ha a csapat jól szerepel, én már boldog leszek. Szeretnék segíteni az edzőnek és a csapatnak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Emerson